Продукти харчування відіграють не останню роль у формуванні запаху поту
Завдяки дослідженням та експериментам вченим вдалося з'ясувати, як формується запах людського тіла.
Оскільки від природи запах у поту відсутній, на його появу впливають навіть продукти, що вживаються під час їжі.
М'ясо
М'ясо - важка їжа, яка довго перетравлюється та засвоюється. М'ясні волокна іноді просто не переробляються організмом і починають розкладатися, що тягне за собою появу неприємного запаху.
Тому без шкоди для здоров'я червоне м'ясо варто їсти не частіше за пару разів на тиждень.
Алкоголь
Серед напоїв, які провокують неприємний запах тіла, перше місце належить саме алкоголю.
Організм сприймає спиртне як небезпечний токсин і перетворює його на нетоксичну оцтову кислоту. Кислота залишає організм у тому числі через пори у шкірі, тому запах поту набуває неприємного відтінку.
Капуста
Будь-який вид капусти, окрім вітамінів, містить ще й сірку.
У нашому організмі сірка розщеплюється на речовини із стійким запахом, тому капусту теж варто вживати дозовано.
Молоко
У дорослих людей зазвичай є дефіцит ферменту, який відповідає за перетравлення лактози.
Якщо лактозу організм переносить погано, з'являється кислуватий запах тіла.
Цибуля та часник
Стійкий запах цибулі та часнику часом навіть може накопичуватися в організмі та виводитися через пори.
Отже якщо ти плануєш піти на побачення, краще відклади обід із цими продуктами та алкоголем.
Це цікаво