Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Лідера видно здалеку. І аж ніяк не через дорогі Rolex або піджак Roberto Cavalli

Якщо обіймаєш керівну посаду в компанії, маєш успішний бізнес, то знаєш ціну зусиль, які довелося до цього докласти.

Психологи кажуть, що якщо навички — це мечі, їх потрібно постійно відточувати, щоб продовжувати вдосконалюватися. І однією з таких навичок є розуміння образу як сили.

Трохи теорії

Тема влади для чоловіків складна та має багато складових. Існує думка, що сила не має форми, але має функцію. У своєму самому базовому визначенні влада — це здатність досягати мети.

Особиста сила — це здатність діяти сміливо, компетентно та впевнено, і вона вимірюється досягнутими результатами. Особистий результат є показником особистої сили.

В управлінні командою на перший план виходить не особиста сила, а здатність розробляти стратегію, керувати і мотивувати інших. І тут вже критерій – результативність команди, а не твоя.

Читайте також: 5 нестандартних атрибутів іміджу сучасного бізнесмена

Щоб досягти цього, лише компетентності мало. Потрібно глибше вивчити людську поведінку. Для цього ти повинен:

· знати, що робиш;

· бути готовим до виконання завдання;

· бути основним.

Unsplash

Твій вигляд як сила: впевненість, майстерність та компетентність

· Людина робить одяг, а не одяг робить людину.

«Впевнене мислення – ключ до того, щоб стати великим лідером, – каже Ліана Чаулі, засновниця Image Therapist International. – Одяг, який носить чоловік, лише посилює його лідерський початок».

З цього випливають три ключові риси, на які звертають увагу твої колеги та підлеглі, оцінюючи тебе.

1. Тобі потрібно мати впевненість. Нехай усі знають: тільки в тебе є знання, навички та досвід, завдяки яким ти там, де зараз є. З піднятим підборіддям, стоячи прямо, дивлячись іншим у вічі з розслабленою впевненістю в собі, це найкращий образ, який можеш створити.

2. Володіння своїм ремеслом . Якщо пишеш код, займаєшся продажами, дизайном, маркетингом, інженерією, банківською справою або будь-якою іншою сферою, де доводиться застосовувати свої знання та навички, ти маєш демонструвати свою профпридатність, яка також проектується на інших.

3. Компетентність . Солідний послужний список, здобутий важкими зусиллями, додасть поваги колег. Саме ця якість робить тебе цінним членом твоєї організації.

Кожен з цих факторів подібний до ніжок табуретки. Коли все міцно та збалансовано, стілець витримує будь-яку вагу. Якщо одна з ніжок слабка або зовсім відсутня, табурет падає. Вищеописані навички — те, що ти маєш продовжувати зміцнювати, щоб вони стали основою кар'єри.

А ось правильний вибір одягу надасть форму силі, яку ти передаєш іншим.

Unsplash

Архітектура тіла

"Не йди з натовпом. Відрізняйся своїми особливостями. Думай про гармонію як про проектовану емоцію, особливо при виборі костюма. Я ось пропоную взяти колір твоїх очей та максимально його поглибити. Наприклад, блакитнооким — варто носити костюми темно-синього кольору, а чоловікам із зеленими очима — темно-бірюзовий або смарагдово-зелений одяг. Це концепція, яку називаю «носити своє особисте». Мета полягає в тому, щоб залишатися якомога нейтральнішим і класичнішим, але при цьому покращувати свій стиль», — пояснює Ліана Чаулі.

Також необхідно враховувати розрізи та лінії костюма. Для цього необхідно враховувати архітектуру тіла.

Якщо у тебе пивний живіт, твоя мета - звести до мінімуму обхват талії, не привертати до неї уваги. Не носи ремінь, що не поєднується з кольоровою гамою зовнішнього вигляду. Якщо одягнеш світло-коричневий пояс із темно-синіми штанами, це відразу створить контраст і приверне увагу до пуза. Нам це ж не потрібно?», - продовжує експерт.

Чоловіки з невеликим животом можуть носити костюм-трійку (тому, що костюм подовжений, а не обрізаний у найширшому місці). Струнким рекомендується подумати про вбрання італійського крою: вони значно тонші за традиційні моделі.

Худорлявим з похилими плечима - варіант з підплічниками, вшитими в піджак (щоб підкреслити фігуру). Це створює враження фізичної сили.

«Визначивши архітектуру свого тіла, простеж, щоб одяг відповідав віку. Тому що є різниця між почуттям стилю і модою. Лідери мають чітке розуміння особистого стилю – це і є їхній ключ до успіху», – продовжує Шаулі .

Читайте також: Як носити яскравий одяг і не виглядати смішно?

Аксесуари

Статусні символи, аксесуари та логотипи відволікають від лідерства, бо підлеглі зосереджуються на брендах, а не твоїй силі та впливовості. Не дозволяй одягу з'явитися раніше за тебе. У центрі уваги маєш бути ти в ній, а не вона на тобі.

Тим не менш, є певні комбінації, які допоможуть виділитися, зберігши при цьому класичний зовнішний лук. Наприклад, дорогий годинник із приємним блиском. Те саме і зі стилем оправ для окулярів або з взуттям у двокольоровій палітрі, що доповнює твоє вбрання.

Надмірне захоплення прикрасами або яскравими кольорами як символами статусу може бути спробою привернути увагу. У такому разі є ризик знецінити своє звання та становище серед колег та підлеглих.

Висновок : використовуй аксесуари в міру і щоб підкреслити зовнішній вигляд. Сумніваєшся — не одягай нічого.

Unsplash

Книги та їх обкладинки

Не можна судити про книгу, дивлячись на її обкладинку. Але саме приємним виглядом останньої можна привернути увагу читача. Саме обкладинка спонукає тебе взяти до рук і відкрити книгу. Так само і з одягом.

Коли береш під контроль свій образ, ти створюєш візуальне уявлення про себе, транслюєш впевненість, майстерність та компетентність. Візуальне представлення тебе демонструє твою цінність. Саме так працює власний бренд.

Важливо: але намагайся не потрапляти у пастку, підкреслюючи лише свою зовнішність. Якщо раптом зробиш це, то ризикуєш залишитись «порожнім костюмом».

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK