Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Вчені рекомендують включати у повсякденне життя такі прості активності, як прибирання будинку, підіймання сходами, прогулянки або їзда велосипедом.

Дослідження, опубліковане у британському журналі спортивної медицини підтвердило тезу, що малорухливий спосіб життя значно збільшує ризик передчасної смерті.

Вчені з кількох університетів вивчили дані 12 000 дорослих у віці 50 років та старших з Норвегії та Швеції. Вони порівняли рівень їхньої активності зі станом здоров'я та виявили, що учасники, які зазвичай сиділи понад 12 годин на день, мали на 38% більший ризик померти передчасно.

Однак дослідження також показало, що навіть кілька хвилин помірної фізичної активності на день можуть суттєво знизити цей ризик. "Досить близько 22 хвилин активності, щоб ймовірність передчасної смерті була знижена", - кажуть вчені.

Дослідники рекомендують включати у повсякденне життя такі прості активності, як прибирання будинку, підіймання сходами, прогулянки або їзда велосипедом. Головне, щоб ви займалися цим на регулярній основі.

Вчені також наголошують, що чим більше активності, тим нижчий ризик смерті. На їхню думку, якщо ви працюєте по 12 годин на добу, не встаючи з крісла, ідеально проводити хоча б одну годину на день активно.

Читайте також: Як легко досягти мети проходити щодня 10 тисяч кроків

Вони рекомендують варіювати види активності, щоб уникнути нудності та лінощів. "Необов'язково витрачати цілу годину на спорт. Ви можете витратити 15 хвилин на прогулянку до роботи, 5 хвилин на розминку кожні 2 години, ще 15 хвилин на шлях додому та 15-30 хвилин на невелику розтяжку перед сном", - радять вчені.

Дослідження також показало, що кожні додаткові 500 кроків на день можуть відіграти важливу роль у запобіганні хронічним захворюванням. "Якщо ви ведете повністю сидячий спосіб життя, найкраще, що ви можете зробити для свого здоров'я, - це почати займатися хоч чимось уже сьогодні", - резюмують вчені.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK