Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Всім відомо, що рис – незамінний продукт при правильному харчуванні.

При цьому важливо купувати саме бурий рис, оскільки він набагато корисніший для тих, хто стежить за своїм здоров'ям. У ньому трохи більше клітковини, ніж у білому рисі. Клітковина, своєю чергою, важлива для контролю рівня холестерину у крові та підтримки маси тіла.

Розповідаємо, як зварити бурий рис так, щоб він не злипся та вийшов дуже смачним.

Нам знадобляться:

  • 1 склянка рису,
  • 8 склянок води,
  • ½ чайна ложка солі та шматочок вершкового масла.

Доведіть воду в каструлі до кипіння (із закритою кришкою).

Поки вода нагрівається, промийте рис проточною холодною водою, помішуючи його руками близько 10 хвилин, тобто доки вода не стане прозорою. Так ви видалите крохмаль, через який при варінні злипається крупа.

Читайте також: Як зберегти максимум вітамінів під час приготування їжі

Додайте в киплячу воду рис, перемішайте його, і варіть від 33 до 35 хвилин без кришки. Якщо ви любите м'якший рис, то можна поварити трохи довше.

Зніміть каструлю з вогню і через друшляк з дрібною сіткою злийте воду начебто ви щойно зварили не рис, а макарони.

Зливши воду, відразу перекладіть рис назад в гарячу каструлю, закрийте її кришкою і дайте крупі «попаритися» ще 10 хвилин.

Нарешті, посоліть рис, додайте масло і перемішайте. Готово!

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK