Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Одна з головних ознак – надмірний апетит.

На жаль, дуже багато людей постійно п'ють занадто мало води. Але ж організм людини, що складається на 90% з води, вимагає, щоб до нього надходила достатня кількість питної води. Зневоднення організму дуже небезпечне для здоров'я, і особливо для здоров'я тих, хто займається спортом, адже під час тренувань вони втрачають багато рідини. То як же можна визначити, що ваш організм отримує недостатньо води? Є кілька основних ознак, які вказують на зневоднення.

Надмірний апетит

Під час нестачі води організм відчуває голод і постійне бажання "перекусити". Справа в тому, що людський мозок "плутає" почуття голоду і почуття спраги, особливо коли ви на постійній основі випиваєте недостатньо води. Як підсумок – ви починаєте багато їсти і скинути вагу в такій ситуації практично неможливо. Як перевірити, що ви хочете пити? Легко! Відчули голод – випили склянку води, якщо почуття голоду зникло, то вам просто потрібно поповнити запаси рідини в організмі.

Читайте також: Скільки потрібно пити води, щоби схуднути

Суха шкіра, поява екземи

Очевидна ознака, що кидається в очі, - суха шкіра. Звичайно, причиною сухості шкіри може бути і неправильне харчування, але, в першу чергу, це ознака дегідратації. Бажаєте мати здорову, еластичну та сяючу шкіру? Не забувайте споживати потрібну кількість води. Навіть екземи можуть пройти, якщо ви почнете щодня вживати необхідну організму кількість рідини.

Передчасне старіння шкіри, поява зморшок

Спочатку шкіра ссихається, після чого на ній починають з'являтися зморшки. Через це у багатьох людей з сухою шкірою виникають передчасні зморшки, які дуже вже спадають у вічі.

Unsplash

Поява темних кіл під очима

Темні кола свідчать як про нестачу води, так і про нестачу корисних речовин у організмі. Їх можна позбутися, споживаючи потрібну кількість рідини і збалансувавши своє харчування. Якщо ви почали харчуватися правильно і пити достатньо води, а кола не зникли - тут вже варто звернутися до лікаря, адже це може свідчити про те, що у вас є якісь порушення в роботі печінки або нирок.

Закреп

Багато хто вважає, що поява закрепу – це нестача харчових волокон у раціоні харчування, емоційні проблеми чи стрес, а також проблеми у функціонуванні печінки. Однак ця проблема також може бути викликана дефіцитом води, особливо якщо у вашому раціоні багато клітковини, а пиття недостатньо.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK