Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Дотримуватися питного балансу для людини дуже важливо. А от коли треба пити воду? Давайте розбиратися.

Вода - дуже важлива складова життя людини, і особливо тих, хто веде активний спосіб життя. Щоправда, в сучасному суспільстві існує багато різних переконань щодо того, коли потрібно цю воду вживати. Хтось вважає, що її треба пити під час їжі, адже їжа так легше перетравлюється. А є такі, які впевнені, що вода розбавляє шлунковий сік і, навпаки, уповільнює процес травлення. Давайте спробуємо розібратся у цьому важливому питанні.

Яка щоденна норма?

Читайте також: Як зрозуміти, що у вас нестача води в організмі?

Кажуть, що на день треба пити 2-2,5 літри води. Однак сучасна наука довела, що загальної норми для кожної людини не існує, а кількість необхідної людині води розраховується виходячи з кількох факторів: вологість, температура повітря, температура тіла людини, її вага, вік та стать, фізична активність, захворювання та схильність до них. Насправді, кожній людині важливо уважно прислухатися до свого організму і орієнтуватися на сигнали, які він вам подає.

Є маленька порада щодо того, як дізнатися про свої потреби у воді. Кожні 30-60 хвилин наливайте склянку води і випивайте рівно стільки, скільки зможете випити із задоволенням. Провівши подібний тест кілька днів поспіль, ви точно зрозумієте, скільки води потрібно саме вам.

Unsplash

Коли треба пити воду?

Вода та їжа – сумісні чи ні? Запам'ятайте – вода абсолютно не розбавляє шлунковий сік і не впливає на кислотність. Подібні твердження - усталений міф, який вже давно настав час зруйнувати. Воду можна пити у будь-який час – до, під час та після їжі. Однак потрібно розуміти, яка у вас мета, щоб визначитися з тим, коли пити воду.

Читайте також: Скільки потрібно пити води, щоби схуднути

Наприклад, вода, випита на голодний шлунок, йде з організму дуже швидко. 300 мл води виходить за 15 хвилин. Отже будьте готові до того, що якщо ви випили воду натще і пішли, скажімо, на пробіжку – вам дуже швидко захочеться до туалету. А ось випивати літр води вранці не найкраща ідея, особливо разом із їжею. Це розтягує стінки шлунка, і тому у вас можуть бути неприємні відчуття в животі.

Unsplash

Під час їжі можна вживати рідину, особливо якщо ви їсте суху їжу. Вода допоможе покращити прохідність їжі, розм'якшуючи її. Після того як поїли теж можна пити воду, особливо якщо ваш організм її вимагає. Не забувайте, що кожен організм унікальний і кожній людині підходить свій особистий рецепт. Немає якогось чіткого правила, немає ідеальної формули. Слухайте свої бажання, свої потреби та своє тіло, і тільки це допоможе визначити вам, скільки пити води та в який час.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK