Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Біль у колінному суглобі турбує безліч людей різного віку. Однак є такі продукти, які допоможуть подолати це неприємне відчуття.

Коли ви відчуваєте біль у коліні, не те що бігати, стає навіть важко ходити. Звичайно, можна приймати знеболювальні і покладатися на ліки, проте заради свого здоров'я варто подумати про використання деяких продуктів, які допоможуть у цьому питанні.

1. Морква

Unsplash

Цей спосіб використовували ще у стародавньому Китаї. У моркві є бета-каротин і вітамін А, які мають сильний протизапальний ефект. Однак краще їсти приготовану моркву (зварену), але якщо таку не дуже любите, то можна і сиру. Для зменшення болю потрібно їсти 75-100 грамів на день.

2. Куркума

Unsplash

Читайте також: ТОП-5 спецій, які будуть корисні для вашого імунітету

У куркумі є речовина – куркумін, яку протягом століть використовували у фітотерапії через її протизапальний ефект. Саме тому ця речовина може знизити ризик розвитку хронічного болю в суглобах, а також полегшує вже існуючий біль. Вважається, що куркумін – це природний ібупрофен.

3. Яблучний оцет

Unsplash

У кулінарії яблучний оцет використовується для заправки, проте він має й інше застосування. Змішайте яблучний оцет та оливкову олію та масажуйте цією сумішшю свої коліна. Робіть так один раз на день протягом тижня, і це має зняти біль.

4. Імбир

Unsplash

Читайте також: Як зберегти максимум вітамінів під час приготування їжі

Імбир - це ще один продукт, який можна і їсти, і використовувати як мазі. Активний інгредієнт в імбирі називається гінгерол і він є сильною протизапальною речовиною.

Дослідження довели, що у людей, які страждають на артрит, додавання імбиру в раціон суттєво знижувало біль, ніж прийом тільки ліків. Імбир можна додавати в чай або якісь страви. А імбирне масло можна втирати в коліна.

5. Волоські горіхи

Unsplash

Волоські горіхи є головними серед горіхів з огляду на вміст омега-3 жирних кислот та антиоксидантів, що робить їх ідеальними для зниження болю в коліні. Деякі дослідження показали, що, незважаючи на високий рівень калорійності, регулярне вживання волоських горіхів може знизити потяг до нездорової їжі і допомогти скинути вагу. Втрата кількох кілограмів - ще одна хороша стратегія зниження навантаження на коліна.

6. Цілісні зерна

Unsplash

Вживайте цілісні зерна – це також знижує запалення. Відмовтеся від білого хліба на користь продуктів, які містять цілісні зерна. Це дуже великий вибір продуктів - коричневий рис, вівсянка, ячмінь, хліб, виготовлений з цільнозернового борошна.

7. Гірчична олія

Unsplash

Тут треба бути дуже обережним. Звичайну гірчичну олію вживати в їжу не можна! Її потрібно змішати з оливковою або кокосовою олією і масажувати цією сумішшю коліна.

А ось в їжу можна додавати ефірну гірчичну олію, вона сприяє покращенню кровотоку та зниженню запалення.

8. Авокадо

Unsplash

Авокадо - дуже корисний продукт, у тому числі і для колін. Він має велику кількість ненасичених жирів. Додавати авокадо в свій раціон харчування буде корисним для вашого організму.

9. Пироги з вишнями

Unsplash

Кисла вишня та її сік – справжній порятунок для тих, хто відчуває біль у коліні. Вишня набуває свого яскравого червоного кольору від рослинних "хімікатів", що мають назву антоціаніни, які можуть знімати запалення.

Дослідження довели, що пироги з вишнею знижують болі в колінах у людей, які страждають на артрит або подагру.

10. Червоний перець

Unsplash

Читайте також: 7 гострих сортів перцю, які перевірять твій шлунок на міцність

Червоний перець містить велику кількість вітаміну С. Ця важлива поживна речовина підтримує вироблення колагену, який забезпечує структуру суглобів та з'єднує м'язи з кісткою.

11. Смузі з ананасу, кориці та вівсянки

Unsplash

Відмінний смузі, який можна приготувати собі вранці, також буде сприятливо впливати на ваші коліна. З такого смузі ви отримаєте мікроелементи із незбираного зерна, вітамін С та протизапальний фермент бромелайн, який міститься в ананасі.

Смузі готується так: 1 чашка вівсянки, 1 чашка апельсинового соку, 3 чашки нарізаного ананаса, 1 чайна ложка меленої кориці, 1 чашка води і 1 чайна ложка меду. Усі інгредієнти, окрім вівсянки, засипте у блендер. Увімкніть на низькій швидкості на 20 секунд, потім додайте вівсянку. Змішайте до одержання однорідної маси.

 

Ці продукти допоможуть полегшити біль та покращити ваше самопочуття!

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK