Практика
ТОП-5 спецій, які будуть корисні для вашого імунітету
4 лютого 2024 | Автор: Вікторія Краснова
У нинішніх умовах, коли дуже важливо дбати про своє здоров'я та імунітет, варто звернути увагу на деякі спеції, які будуть дуже корисні у цьому.
Спеції – чудовий спосіб покращити смакові якості страви, проте деякі з них можуть також позитивно вплинути на імунітет. А в нинішніх умовах, коли багато хто хворіє на застуду (і коронавірус, а також грип ніхто не скасовував!), буде корисно подумати про свій імунітет. Ось ТОП-5 найкращих спецій для цього.
Куркума
Куркума
Куркума містить куркумін, що має антиоксидантні властивості. Це відмінний загальнозміцнюючий та тонізуючий засіб. Більше того, куркума допомагає відкашлювати мокротиння, так що візьміть на замітку (не обов'язково вживати тонну таблеток, коли є не менш корисні речовини).
Гірчиця
Жовта гірчиця
Жовта гірчиця – відмінна спеція для лікування вірусів та відновлення імунітету. Правда, варто запам'ятати, що при високій температурі краще не використовувати гірчицю, тільки при її нормальних значеннях і легких симптомах захворювання.
Читайте також: Пряний базилік: топ найкорисніших властивостей спеції
Гвоздика
Гвоздика
Гвоздика – одне з найбагатших джерел антиоксидантів, які сприяють нормальному функціонуванню імунної системи. Згідно з дослідженнями, у гвоздиці 36 різних сполук, одна з найважливіших - ефірна олія під назвою евгенол. Це природний антисептик, який також входить до складу знеболювальних засобів.
Орегано
Орегано
Орегано чудова спеція для здоров'я. У ній міститься залізо, марганець, вітамін Е, залізо, кальцій, омега-жирні кислоти, а також вітамін К. Крім того, орегано використовується для лікування шлунково-кишкових розладів.
Читайте також: Зігріваюча спеція: чому взимку потрібно вживати перець
Кориця
Кориця
Кориця – спеція, яка використовується вже протягом багатьох століть, і дуже популярна в аюрведичній медицині. У кориці містяться як антиоксиданти, так і потужні антисептичні речовини.
Це цікаво