Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Коли йдеться про воду, важливо не тільки як і коли пити, а й скільки. Хоча і тут є багато «але». Що за «але» у питанні як і коли правильно пити воду?

Як і коли правильно пити воду — у посібниках харчування зазвичай фігурує цифра 25-30 мл/кг — саме стільки води рекомендується вживати чоловікові, який не займається цими видами спорту. Звичайно ж, цифра ця досить умовна, тому що те, скільки має випивати людина, залежить від багатьох факторів:

  • від вологості та температури повітря;
  • від температури тіла;
  • від ваги;
  • від віку та статі;
  • від фізичної активності;
  • від захворювань, насамперед сечостатевої системи.

Читайте також: Сколько воды пить до и после тренировки — ученые

Потрібно орієнтуватися на сигнали свого організму, тобто на спрагу, навчитися розпізнавати її на ранній стадії. Для цього завжди тримай під рукою чашку або пляшку з водою і раз на 30-60 хвилин роби ковток. Пий доти, доки хочеться і п'ється із задоволенням.

Всегда под рукой держи емкость с водой. И пей ее

Всегда под рукой держи емкость с водой. И пей ее

depositphotos.com

А тепер про стосунки води та їжі

Те, що вода розбавляє шлунковий сік та знижує кислотність, безумовно, міф. В протилежному випадку, то не було б необхідності призначати препарати для зниження кислотності, вистачило б чашки води.

Читайте також: Слишком много воды убьет тебя - ученые

Пити можна і до, і після, і під час їжі. Питання в тому, яка мета та обсяг випитої рідини. Вода, випита на голодний шлунок, досить швидко з нього йде: 300 мл поглинаються за 5-15 хвилин. Звичайно, не треба пити до їжі літр води і більше, тому що рідина довше залишатиме шлунок, а разом з їжею може розтягнути його стінки і призвести до неприємних відчуттів.

Під час трапези можна споживати рідину, особливо якщо маєш справу з так званою сухом'яткою. Вода в даному випадку покращить прохідність їжі, розм'якшить та роздробить її.

Якщо після їди хочеться зробити кілька ковтків води, це нормально. Головний критерій — це бажання, тобто спрага та відчуття.

P.S. Одне з найбільш хвилюючих питань - як правильно пити 2 літри води? Відповідь читай тут.

[[image_tag image_id="2091048" image_size="full" image_zoom="1" /]

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK