Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Є у США така організація, яка називається National Sleep Foundation. Експерти, які там працюють, вже багато років вивчають здоровий сон. І сьогодні вони нам розкажуть, як його досягти

Щоб вранці ти добре себе почував, було бажання тренуватися, йти на роботу і заробляти гроші, вчися висипатися. Як це правильно робити – читай далі.

Спальня

Читай також: Що випити, щоб виспатися

Ідеальна спальня на думку вчених – це місце, де ти маєш повністю розслаблятися. Тому там не повинно бути жодних комп'ютерів, гаджетів, ділових паперів, телефону і навіть телевізора. Забери це все подалі.

Температура

Ідеальна температура для сну – 16-20 °С. І щоб було свіжим повітря. Ще одна, порада від вчених:

  • раптово прокинувся і/або крутишся без сну? Вийди на балкон, подихай свіжим повітрям. Після — відразу заснеш, ледь торкнувшись подушки.

Темрява

Читай також: Горілка та спорт: чого не можна робити перед сном

Світіння дисплея смартфона, мерехтіння комп'ютерного монітора, флюоресцентний годинник, ліхтар, що "горить" на вулиці - все це теж негативно позначається на твоєму сні. Хочеш зранку бути бадьорим — виключи всі джерела світла, закрий вікна шторами.

Їжа

Голодним лягати спати не можна. Однак і тим, хто об'ївся, теж бажано зачекати зі сном. Ідеальний варіант – поїсти за три години до того, як підеш у ліжко. Якщо ж перед сном хочеться щось "вкусити", з'їж щось легеньке: йогурт, тепле молоко, пластівці, фрукти, а не пізніше, ніж за 45 хвилин до постілі.

Окремо згадаємо про алкоголь. Так, з ним, задавалося б, швидше засинаєш, але спиш менше, гірше, а на ранок ще й "сушняк" та похмілля. 

Цікавий факт: не лише їжа впливає на сон, а й навпаки. Розшифруємо: що більше ти не виспався, то більше тебе тягне на жирне. Як би натякаємо: непоганий спосіб почати скидати зайві кіло - налагодити режим сну.

Режим сну

Читай також: Чому ти постійно відчуваєш втому: 4 причини

Режим сну - це засипати і прокидатися в один і той же час. Причому так, щоб проміжок між цими двома "точками" становив щонайменше вісім годин. Робити це потрібно навіть у вихідні. Тільки так навчишся нормально висипатись.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK