Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Розбираємось у тому, на що звернути увагу при виборі тренувального взуття.

Ключове - запитати себе: які цілі ви ставите перед собою, яких результатів очікуєте від своїх тренувань, і чим саме ви збираєтеся займатися?

І вибір тренувального взуття залежатиме саме від вашої відповіді.

Кросівки

Читайте також: Ранкова зарядка: кардіо, яке подужає кожен

Якщо ваша програма включає кардіо, аеробні вправи, кругові тренування, роботу з вагою приблизно від 50 до 60% від вашого силового максимуму, слід проконсультуватися з фахівцями в сфері бігу. Вони допоможуть вам вибрати кросівки, які найкраще підходять для цих видів тренувань. Якісні бігові кросівки від провідних брендів будуть оптимальним вибором. В них використовуються спеціальні технології більш природного руху стопи, завдяки різноманітним системам амортизації.

Unsplash

Якщо ви плануєте багато займатися кардіо, то найкраще звернутися до спеціалізованого магазину, де за допомогою сканера визначать особливості стоп і допоможуть вибрати взуття, яке ідеально підходить для ваших ніг та спини.

Штангетки

Штангетки - це жорстке спортивне взуття, що забезпечує стійкість під час роботи зі штангою. Воно популярне серед важкоатлетів, пауерліфтерів, кросфіт-спортсменів та тих, хто займається з великою вагою.

Читайте також: 8 способів покращити техніку присідань

Таке взуття має невисокий підбор з перепадом висоти від носка до п'яти на один-два сантиметри. Така конструкція запобігає падінню назад і забезпечує фізіологічне навантаження на ногу.

Соцмережі

Штангетки вибираються, якщо у вашій тренувальній програмі переважають важкі базові рухи, такі як станові тяги, присідання, жими стоячи і навіть жими лежачи. Їх тверда підошва запобігає амортизації поштовхового імпульсу при русі тіла вгору.

Читайте також: 7 причин вибрати синтетичний спортивний одяг

Коли ви виконуєте присідання або тягнете штангу в бігових кросівках, ваша стопа відчуває, що занурюється в м'яку підошву, особливо в момент першого пікового зусилля. Це знижує ефективність та поглинає частину вашої енергії. До того ж, кросівки не забезпечують достатньої стабілізації кісточки. У штангетках задник взуття жорстко фіксує стопу, а фіксатор на підйомі штангеток дозволяє добре затягнути черевик.

Важкоатлетичне взуття

Деякі виробники взуття, що спеціалізуються на амуніції для бойових мистецтв, не розуміли, що їхнє легке та зручне взуття підходить і для бодібілдерів, поки останні не почали використовувати його на тренуваннях, оскільки воно відповідало вимогам роботи з вагою:

  • плоска підошва з гарним зчепленням, щоб надійно зчіплюватись зі підлогою, платформами тренажерів та будь-якими поверхнями, на які спираються ноги;
  • фіксація кісточки, що є перевагою під час виконання вправ на ноги. Тому таке взуття зазвичай жорстке і високе, з можливістю щільної шнурівки.

Unsplash

Кеди

Не рідко можна помітити, що деякі пауерліфтери вважають за краще тренуватися у звичайних кедах. Цей варіант також можливий, але тільки якщо у вас є впевненість у своєму спортивному досвіді, в ідеальній техніці виконання вправ, а також у здоров'ї своїх стоп, кісточок та ахілових сухожиль.

Unsplash

Тож на чому зупинити вибір?

Читайте також: Коли у тебе травма: 3 закони правильного тренування

Якщо ви прагнете отримати максимум від занять фітнесом, то бажано, щоб у вашому арсеналі були різні види взуття.

Наприклад, штангетки для силових вправ, а також бігові кросівки для кардіо. Адже якщо після силових тренувань у вас заплановано аеробне навантаження, то вам доведеться брати з собою в зал дві пари взуття - одну для силових вправ, іншу - для кардіо. Такий підхід принесе вам найкращі результати, а ваші ноги будуть вам вдячні.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK