Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Експертиза m.port

При створенні спортивного одягу найчастіше використовуються синтетичні матеріали, такі як нейлон, поліестер та спандекс. Про їхні переваги перед натуральними тканинами говорять наші експерти.

Широкий спектр виробів

Синтетика застосовується для виготовлення різних видів спортивного одягу, включаючи футболки, лонгсліви, шорти, тайтси та компресійної білизни. Наприклад, при пошитті одягу для командних видів спорту часто використовують сітчасті вставки, які забезпечують кращу повітропроникність. Гетри для футболістів також виробляють із синтетичних матеріалів. Вони краще фіксують на нозі щитки, захищають від саден, регулюють температуру та підвищують стабільність стопи в бутсах.

Стійкість до вологи

Головна перевага синтетичного одягу - його вологостійкість. Вона швидко сохне, охолоджуючи тіло. На відміну від бавовни, яка швидко вбирає піт, стає мокрою, важкою і довго не висихає.

Читайте також: Бігові кросівки: як правильно їх вибирати

Зносостійкість

Синтетичні волокна мають високу міцність та зносостійкість. Такі тканини розтягуються в різних напрямках, зберігаючи свою початкову форму, що дозволяє виконувати різні за амплітудою рухи. Присутність поліестеру у складі спортивного одягу робить його довговічним.

Дихаючі властивості

Одна з найпоширеніших помилок – це твердження, що синтетичний одяг не дихає. Насправді, у спортивному одязі використовуються матеріали з додаванням волокон, що дихають. Існують різні технології, які відводять вологу, забезпечують повітропроникність, теплорегуляцію та виводять краплі поту назовні. Завдяки цьому під час фізичного навантаження тіло залишається сухим, не перегрівається, а шкіра "дихає".

Простота догляду

Завдяки міцності волокон синтетичні вироби не схильні до зносу при частих праннях, а також швидко сохнуть. Їх можна прати при температурі 30-40 градусів із використанням звичайних засобів. Крім того, таким спортивним речам не потрібне прасування, так як воно зберігає свою форму і не мнеться.

Захист

Якісний спортивний одяг забезпечує комфорт та безпеку. Синтетичні вироби є стійкими до ультрафіолетового випромінювання. Навіть при регулярних заняттях на вулиці такий одяг не вицвітає. Однак у сонячну погоду краще вибирати екіпірування темно-синього кольору, оскільки він найефективніше захищає від сонячних променів.

Читайте також: Спортивна форма для тренування: як правильно вибирати

Відсутність дискомфорту

Адаптування до фігури та щільне прилягання до тіла – ще одна важлива перевага синтетичного спортивного одягу. Ви не відчуватимете дискомфорту при високих фізичних навантаженнях та русі. У той же час, бавовняний одяг, піддаючись впливу поту, стає важким, може натирати та обмежувати рухи спортсмена.

Як висновок: любителям натуральних тканин не варто переживати щодо синтетичного складу екіпірування. Адже при виробництві спортивного одягу чиста бавовна не використовується, оскільки цей матеріал недостатньо міцний, погано тримає форму і не переносить часті прання.

Пам'ятайте, як у професійному спорті, так і при аматорському занятті фітнесом, речі мають забезпечувати комфорт та захист. У цьому випадку, завдяки своїм особливостям, синтетичне екіпірування буде кращим при виборі одягу для тренувань.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK