Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

У тренажерному залі дотримання правил відіграє важливу роль для комфортного та безпечного заняття спортом. Поговоримо про одне із них.

Тренажерний зал є не просто місцем для тренувань, він є простором з унікальними нормами та правилами. Їхнє завдання зробити заняття спортом безпечним та комфортним. Проте, існує безліч дратівливих речей, які роблять відвідувачі спортзалу – це гучні крики, кидання на підлогу штанг та гантелей, одночасне використання кількох тренажерів, не витертий піт після занять на лаві. Але, ймовірно, найбільше дратують люди, які не привчені прибирати спортивний снаряд після його використання. І таку поведінку ми спостерігаємо майже щодня.

Чому так важливо прибирати снаряди на місце після використання?

Unsplash

Якщо ви той, хто залишає всі млинці вагою 20 кілограмів кожен на тренажері для жиму ніг або не розбирає повністю завантажену штангу на стійці для присідань, то обов'язково візьміть за правило розбирати снаряди після себе.

Читайте також: 4 науково обґрунтовані причини тренуватися вранці

Адже дуже рідко хтось, хто використовує обладнання відразу після вас, зможе почати працювати з тією ж вагою. У більшості випадків вони захочуть виконати повторення розминки і додати свою вагу. Ніхто не захоче витрачати час та енергію на зняття млинців, які ви не прибрали. А деякі й зможуть, якщо йдеться про дівчат чи новачків.

Важливо завжди розвантажувати тренажери після використання, щоб інші відвідувачі залу могли скористатися ними. Пам'ятайте, що наступним може бути хтось, хто не підніме таку важку вагу, як ви.

І гантелі, і штанги - на своє місце

Unsplash

Наступне стосується гантелей та штанг – залишати їх на підлозі – суперечить усім етичним правилам поведінки у спортзалі. Це зменшує вільний простір і може призвести до травм, якщо хтось спіткнеться. Повернути снаряди назад на стійку не займе багато часу, до того ж, у цей момент ви можете додатково опрацювати свої м'язи.

Важливо повернути снаряди правильно

Unsplash

Читайте також: Як зробити заняття спортом регулярними

Незважаючи на те, що ви завжди повинні повертати всі снаряди, що використовували, важливо також їх правильно розташовувати на місцях зберігання. Гантелі, наприклад, зазвичай укладають на стійку зліва направо, від легших до важких чи навпаки. EZ-грифи та штанги також розташовують на стійці зверху вниз, де найлегші – вгорі, а найважчі – внизу. Ключове тут – переконатись, що ви поклали снаряд у правильне місце, щоб його легко було знайти. Коли всі слідуватимуть цим правилам, то нікому не доведеться витрачати час на пошук, наприклад, гантелі або млинця потрібної ваги.

І ще: пам'ятайте про правильну поставу та техніку під час переміщення снарядів, їх, як і при вправах, також потрібно дотримуватися. Це дозволить уникнути травм між вправами.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK