Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Нещодавні дослідження показали, що люди з низьким тембром голосу мають більше шансів мати довгострокові відносини.

Виявляється, навіть тембр голосу може відігравати важливу роль у виборі партнера та на характер відносин з ним. Принаймні про це свідчить експеримент, у якому взяло участь 2500 жителів 22 країн віком від 16 до 40 років.

У ході дослідження кожному учаснику було запропоновано прослухати записи чоловічих та жіночих голосів різної висоти. Після цього потрібно було зробити припущення, який характер мають їхні власники, і дати оцінку їх потенційної зовнішності. Крім того, потрібно було відповісти на запитання, з ким із тих, чий голос вони прослухали, суто теоретично могли б вступити в довгострокові відносини, а з ким міг би бути короткостроковий романтичний зв'язок.

Читайте також: Чому фліртувати корисно: чотири вагомі причини робити це регулярно

Результати експерименту показали, що низький тембр у дівчат чоловіки вважають дуже привабливим, а ось будувати серйозні стосунки з власницями високого голосу вони не стали б.

Жінки також віддавали перевагу низькому тембру, кажучи, що грубий голос чоловіка асоціюється у них із мужністю та високим соціальним статусом.

Unsplash

Що стосується оцінок чоловічих голосів чоловіками, а жіночих - жінками, то тих, хто мав низький та грубий голос дорослі чоловіки сприймали як солідніших, проте на думку молодих хлопців – вони були надто грізними.

У той же час, всі учасники чоловічої статі різкіше реагували на низький чоловічий голос, оскільки вважали його власника своїм потенційним конкурентом.

Читайте також: 8 ознак того, що ти їй сподобався

Високий тембр голосу у жінок, на думку дівчат, вказував на їхнє прагнення викликати інтерес у чоловіків – оскільки вважався певною мірою кокетливим. Крім того, зазначили у своїх відповідях дівчата, такий тип голосу не приваблює представників протилежної статі, тобто чоловіків. Що повністю збігається із чоловічими відповідями.

Автори дослідження наголосили, що, як і у випадку з оцінками чоловіків чоловіками, це свідчення високої конкуренції у жінок за спілкування із протилежною статтю.

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK