Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Шляхетний міцний напій буває настільки незвичайним, що відбиває яскраву натуру країни свого походження.

Світ віскі багатий своєю різноманітністю, і часом здається, що не вистачить всього життя, щоб спробувати продукт кожного виробника цього спиртного. Тим не менш, ми можемо здійснити невелику подорож країнами, що виробляють цей міцний напій, лише пригубивши трохи віскі брендів з Британії, Мексики, Шотландії, Ірландії чи Японії.

1. Мексика

wine-searcher.com

Кукурудзяний віскі ABASOLO ANCESTRAL

Для багатьох згадка мексиканського віскі виглядає дещо дивною, оскільки він значиться в списку екзотичних видів місцевого спиртного. Все-таки найпоширенішими алкогольними напоями Мексики є текіла та мескаль .

Основою мексиканського віскі є кукурудза. У своєму виробництві Abasolo використовує сорт Cacahuazintle, що культивується століттями місцевими фермерами в Хілотепек-де-Абасоло. Спочатку основа для віскі піддається процесу ацтексько-майяської лужної ферментації, який обіцяє виявити "найглибші ноти цього інгредієнта". Потім сусло двічі переганяється в мідних ємностях і закінчує свій шлях у дубових бочках, у результаті виходить віскі Abasolo Ancestral, чиї яскраво виражені кукурудзяні аромати пронизані тонкими нотками ванілі, іриски і шкіри.

Читайте також: Суперзірки спорту, які мають власні бренди алкоголю

2. Британські острови (Уельс)

wine-searcher.com

Односолодовий віскі PENDERYN PEATED

Коли хтось згадує віскі з Британських островів, на думку відразу ж спадає Шотландія або Ірландія, які зробили цей напій мистецтвом. Але Penderyn виводить і Уельс на карту топових виробників. Розташована в передгір'ях національного парку Брекон-Біконс віскокурня Penderyn стала результатом святкового вечірнього пияцтва в готелі Glancynon, де група валлійських друзів вирішила, що місцевим потрібен власний односолодовий сорт світового класу.

І згодом творці бренду досягли своєї мети. Односолодовий віскі Penderyn Peated взяв подвійне золото в 2020 році в Сан-Франциско на World Spirits Competition.

Читайте також: 9 недорогих бурбонів, які варто пити у чистому вигляді

3. Шотландія.

wine-searcher.com

8-річний шотландський купаж DEWAR'S ILEGAL SMOOTH

Dewar's – один із багатьох великих брендів, який експериментує з новими технологіями старіння та дистиляції, результатом чого стало створення лімітованої 8-ї серії I legal Smooth Mezcal Finish.

Класична суміш Dewar's White Label з більш ніж 40 односолодових та зернових віскі, витриманих протягом восьми років у Шотландії, змішувалася та знову витримувалася до отримання остаточного результату в бочках Ilegal Mezcal протягом як мінімум шести місяців.

Читайте також: Що ти маєш знати про ірландський віскі

4. Ірландія

wine-searcher.com

12-річний односолодовий KNAPPOGUE CASTLE MARCO DE BARTOLI MARSALA CASK FINISH

Knappogue Castle Irish Whisky не так давно випустив другу серію Cask Finish. В її основі 12-річний односолодовий віскі - чудовий ірландський дрінк, дистильований з мідних ємностей і витриманий протягом дюжини років у бурбонових бочках. На завершення він дозріває у бочках сицилійської Марсали з виноградників Марко де Бартолі. Сицилійська грунт багатий вапняком та мінералами, що надає Cask Finish нотки мокко, сушених фруктів та ванілі.

Читайте також: 4 типи келихів для коктейлів, які повинні бути у твоєму барі

5. Японія

wine-searcher.com

Рисовий віскі OHISHI ISLAY CASK

Відомий японський виробник Ohishi використовує у своєму напої гохьякуманіші і рис моті, що означає: його сирий дистилят вже значно відрізняється від складу решти класичних віскі.

Для версії Ohishi Islay віскі витримується в бочках Ohishi Sherry та Ohishi Brandy, а потім купажується, і протягом ще одного року знаходиться у безіменних бочках з острова Айла.  

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK