Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Чотири приклади склянок, якими ти точно будеш користуватися

Rocks Glass

· Використовуй для: Old Fashioned (на основі бурбона), Негроні, Сазерак

Його ще називають "лоуболлом". Це коротка товста склянка (тобто без ніжки) з важким дном. Він не громіздкий, проте універсальний: з такого можна пити і алкоголь у чистому вигляді. Також ще існує подвійний рокс. Він трохи вищий, має збільшений об'єм і може вмістити більше рідини (або гігантський льодовий кубик).

thebostonshaker.com

Highball Glass

· Використовуй для: Мохіто, Кривавої Мері

Висока і тонка склянка, виключно універсальна і теж незамінна у твоєму коктейльному арсеналі. Циліндрична форма ідеально підходить для міксів із газировкою. Хоча, негазовану криваву Мері замішувати в ньому теж не заборонено. А ще хайбол — чудова посудина для того, щоб із неї просто пити воду.

cristalica.de

Читайте також: Слизький сосок та кінская сперма: 10 коктейлів з мерзенними назвами

Coupe Glass

· Використовуй для : Мартіні, Манхеттен, Дайкірі

Він почав своє життя як келих для подавання шампанського, але щось пішло не так, і його вирішили використовувати як альтернативу келиху OG Martini. Сьогодні Coupe Glass - найбільш зручна склянка для "жіночих" коктейлів. Вигнута форма чаші знижує можливість проливання, а ніжка перешкоджає нагріванню рідини від руки. Саме тому в цей посуд лід не кладуть.

liquor.com

Cordial / Digestif Glass

· Використовуй для: післяобіднього випивання, шотів

Ці склянки використовуються для дижестивів або напоїв, що подаються після великої кількості їжі (для поліпшення травлення). Вони виглядають вишукано, додадуть елегантності будь-якій колекції скляного посуду. Крім того, ці келихи – висококласна альтернатива вульгарним чаркам.

liquor.com

Читайте також: Домашній бар: збираємо свою алкотеку

Бонус:

4 типи келихів, яких у твоєму барі бути не повинно

Margarita Glass

· Замість нього використовуй: рокс (rocks glass)

По-перше, в такому посуді можна подавати лише один коктейль (вгадай, який). По-друге, більшість міксів сміливо наливають у рокс (у тому числі Маргариту) і начхати на правила. Так, і до всього виглядає Margarita Glass громіздким та безглуздим.

horecatraders.com

Martini Glass

· Замість нього використовуй: coupe glass

Хоч це і культовий посуд, для коктейлів він катастрофічно не підходить. Справа в тому, що через прямі стінки рідина постійно розливається, сам келих легко перекидається. Ну і загалом він призначений лише для одного коктейлю. Гідна заміна - coupe: не менш стильний, теж гарний для мартіні, і ще для мільйона міксів.

urbanbar.com

Читайте також: Херес у міні-бар: ТОП-5 найкращих сортів

Copper Mug (мідна кружка)

· Замість неї використовуй: рокс (rocks glass)

Ідеально зберігає лід та прохолоду коктейлю. Але рокс із цим завданням справляється теж непогано. Мати таку чашку у своїй колекції рекомендується лише затятим фанатам Голландської хоробрості (напій, який включає женевер, гвоздиковий бітер, лаймовий сік, содову, лайм, цукрову пудру і лід).

coppermugs.com

Tiki Glass

· Замість нього використовуй: хайбол

Візуально цікавий келих. Мабуть це все. Оскільки будь-який тики-коктейль можна пити в роксі або хайболі. Так, тики (як і багато інших міксів з ромом) можуть складатися з досить великої кількості інгредієнтів (тому склянки для тики зазвичай трохи більше). Але заради цього заводити у своїй колекції ще один вид посудин зовсім не обов'язково.

drinkstuff.com

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK