Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Хочеш пережити зиму без подряпин та аварій? Тоді всі маневри на авто роби плавно, дотримуйся дистанції, утримуй дзеркала в чистоті, і обов'язково перевзуйся. Більше подробиць читай у статті.

Влітку стати учасником ДТП — справа дуже проста. Взимку ці шанси збільшуються втричі. Щоб ти і твій улюблене авто пережили цей холодний сезон без аварій та подряпин, завжди пам'ятай про наступні правила.

 

1. Дотримуйся дистанції

Читайте також: Автомобильные курьезы: ТОП-15 иллюстраций

Ні, дотримуйся великої дистанції. У тебе має бути така дистанція, щоб між тобою і попереду машиною, що йшла, міг поміститися, як мінімум, ще один автомобіль. Тільки так в аварійній ситуації зможеш вчасно відгальмуватись або перейти в інший ряд.

2. Усі маневри роби плавно

Кожен твій маневр має бути зрозумілим і передбачуваний всім навколишнім учасникам руху. Вмикай поворотник не після маневру, а хоча б за 3-5 секунд до нього.

3. Не поспішай

Тобі напевно влітку спадало на думку "чому в місті не можна їздити швидше за 50 км/год". Так ось, обмеження існує з розрахунку не перевішувати знаки відповідно до погоди та пори року. Просто взяли найбезпечнішу швидкість для будь-якої погоди, часу доби та пори року.

Хочеться комусь щось довести? Тоді їдь на трек, і ганяйся там, скільки душа забажає.

4. Купи нові щітки склоочисника

Як дізнатися, чи гарні у тебе щітки чи ні? Якщо їм більше 6 місяців, то купи нові. Щітки повинні очищати скло без розводів та смуг, і з одного проходу. Якщо це не так, купи нов. Якщо не дай Боже тебе в небезпечний момент оббризкає вантажівка із сусіднього ряду, може не вистичити часу на те, щоб 2-3 рази прочистити скло.

Зима без аварій: 20 порад автомобілістам

Зима без аварій: 20 порад автомобілістам

youtube.com

5. Завжди вози у багажнику пляшку омивача

Читайте також: Странные Штаты: ТОП фото необычных авто-номеров

Купувати омивач потрібно не тоді, коли він перестане бризкати на скло, а коли він скінчиться у багажнику. Якщо це не так, то за законом підлості омивача не стане вночі, за містом, у найбруднішу погоду, на звивистій дорозі.

6. Тримай у чистоті бічні вікна та дзеркала

Зима страшна не лише ожеледицею, а й перманентно брудними дзеркалами. Вози з собою рулон туалетного паперу - найефективніший спосіб чистити дзеркала, бічні вікна та фари.

7. Завжди включай ближнє світло

Як мінімум тому, що це вимога правил дорожнього руху. До того ж, навіть у сонячний день тебе краще видно в брудне дзеркало тому водієві, що не читав пораду номер 6.

8. Дотримуйся рядності руху

Так, дороги часто брудні і розмітку погано видно. Якщо водій із брудними дзеркалами таки тебе не побачить, і попреться переїзджати в інший ряд, ти будеш винуватим, якщо опинишся між рядами. Дотримуйся рядності, особливо в найжорсткіших пробках. Там народ найчастіше дряпає один одного… І потім поліцію не хвилюватиме, що “усі їхали в три ряди на дворядній дорозі“.

Зима без аварій: 20 порад автомобілістам

Зима без аварій: 20 порад автомобілістам

germancarforum.com

9. Думай за всіх, хто на дорозі

На дорозі мало думати про те, куди їдеш ти. Потрібно ще й передбачати маневри всіх оточуючих. Найкраща порада — пропускай їх (не всіх, але підозрілих). Ціліше будеш. Особливо це актуально під час новорічних корпоративів.

10. Завжди май план Б

Будь-який маневр розраховуй так, щоб у разі перешкоди мати запасний маневр. Найпростіше — різниця швидкостей має бути такою, щоб у разі перешкоди мати змогу безпечно відгальмуватися.

11. Не рвись на світлофорах

Завжди може зустрітися водій, який вирішить проскочити перед автівками на "червоніючий жовтий". Взимку це особливо актуально. Ці панове розганяються на миготливий зелений. Потім розуміють, що не встигають, починають відгальмовуватися, і юзом вилітають на перехрестя, не встигнувши зупинитися на свіжому снігу.

Зима без аварій: 20 порад автомобілістам

Зима без аварій: 20 порад автомобілістам

bmwblog.com

12. Остерігайся калюж і куп снігу

Є така річ, як аква-планування та "слеш-планінг" - планування на мокрому снігу. На швидкості 40-70 км/год (залежить від гуми) машина на мокрому снігу чи воді (в калюжі) наче відривається від асфальту.

У такій ситуації не загальмувати, ні повернути тобі не вдасться. Машина їхатиме прямо, і з постійною швидкістю. Особливо небезпечно, якщо ти потрапив у калюжу лише лівими чи правими колесами. Боронь Бог тебе натиснути на гальмо - тебе тут же розгорне. Також у таких ситуаціях буває "удар у кермо"... Може не такий сильний, але якщо ти в цей момент однією рукою писав смс, а іншою грав у кишеньковий більярд, то, вважай, збагатив місцевого бляхаря.

13. Остерігайся пішоходів

Читайте також: Авто-убийцы: 15 самых странных раскрасок

Взимку пішоходів особливо погано видно. Збити одного з них найстрашніше, що може бути. Мало того, що твою машину ніхто не лагодитиме. А ще тебе можуть дуже легко запроторити за ґрати. Краще вдаритися в іншу машину, але не в пішохода.

14. Перевзуйся. Усі 4 колеса. В однакову зимову гуму

Запам'ятай: гума на всіх колесах має бути однакова та зимова. Шипи чи липучка – вже не принципово. Тут кожен сам собі хазяїн. Головне — пам'ятати, що зимова гума від літньої відрізняється не шпильками, а властивостями самої гуми. Літня гума за +5 градусів вже перестає тримати на дорозі. А зимова набирає свої властивості за +7. Тож не мороч собі голову — міняй гуму заздалегідь, ще до першого снігу.

Зима без аварій: 20 порад автомобілістам

Зима без аварій: 20 порад автомобілістам

youtube.com

15. Не ганяй правому ряду

Причина: багато хто не дивиться в дзеркала, коли перебудовується праворуч.

16. Не перебудовуйся через ряд

Як правило, через ряд у дзеркала вже нічого не видно. Особливо у брудні дзеркала. Тому не перебудовуйся через ряд.

17. Акуратніше у поворотах

Уповільнюйся до мінімальної швидкості ще до повороту. Поворот роби цна мінімальній швидкості, щоб гальмом уже не користуватися.

Як не дивно, особливо небезпечні взимку праві повороти. Все тому, що якщо швидкість ти вибрав для повороту не ту, або в повороті виявилася калюжа, і ти раптом натиснув на гальмо можна легко вилетіти на зустрічну. У лівому повороті вилетиш лише на узбіччя. Що також не приємно. Але ліві повороти зазвичай більші за радіус.

Читайте також: ГАЗель Кабриолет и Ко: 10 невероятно странных автомобилей

19. Тримай дистанцію і на світлофорі/у пробці

Під'їжджай до машини, що стоїть попереду, з тим розрахунком, що вона може в будь-який момент зламатися і не поїхати далі. Тому 100% безпечно об'їхати її і не зачепити в даному випадку можеш, якщо бачиш її задні колеса.

Читайте також: Самые шустрые: 10 скоростных серийных авто 2014

До речі, на випадок, якщо якийсь водій влетить тобі в зад, цей зайвий метр-два до машини, що стоїть попереду, збереже твій передній бампер.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK