Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Деякі з цих функцій ти використовуєш щодня, про деякі лише чув та читаєш на сторінках стильних чоловічих глянців (а-ля MPort). А є й такі, які навіть олігархам не сняться ночами.

1. Репетир

Механізм бою в наручному годиннику , повідомляє власника, котра зараз година. Спрацьовує автоматично чи примусово (після натискання кнопки). Репетири різняться за рівнем точності.

  • «Годинні» здатні відбивати лише кількість годин;
  • "четвертні" оголошують час з точністю до 15 хвилин;
  • «п'ятихвилинні», відбивши певну кількість годин, потім відбивають кількість минулих п'ятихвилинок (максимум 11).

Найточніші та найдорожчі — хвилинні. Сучасне виробництво репетирів важливе з точки зору збереження традицій високого годинникового мистецтва. До того ж вони чудово виконують найважливішу роль сучасного годинника — привертають загальну увагу.

Репетир своим боем сообщает, который час

Репетир своим боем сообщает, который час

YouTube

2. Турбійон

У звичайного годинника вузол «баланс-спіраль» кріпиться до платини механізму за допомогою моста. Але 220 років тому Авраам Луї Бреге додумався помістити "баланс-спіраль" в каретку - велике колесо, що обертається навколо своєї осі ("турбійон" - від фр. "смерч, вихор") . Ефективний турбійон тільки в інтер'єрному і кишеньковому годиннику: і ті, і інші проводять більшу частину життя у вертикальному положенні.

Читайте також: Classic Fusion Chronograph Berluti: часы класса «люкс» для ценителей кожи

У наручному годиннику він шкідливий: людське зап'ястя дуже рухоме, важка каретка надає надмірний тиск на колісну передачу механізму, викликає швидке зношування колісних зубів і споживає багато енергії заводного барабану. Впровадження у звичайний механізм модуля турбійону підвищує вартість годинника на 2-3 десятки тисяч євро. Єдина незаперечна перевага аксесуара - його краса. Заради таких годинників у циферблаті роблять отвір, щоб власник міг насолодитися його роботою.

Турбийон — дорого и красиво

Турбийон — дорого и красиво

YouTube

3. Хронограф

Вбудований у годинниковий механізм секундомір. За наявності на фланці циферблату відповідних шкал допомагає визначати частоту пульсу, швидкість руху, рівень витрати палива, відстань до грозового фронту або до артилерії противника, що веде вогонь та інше. Хронограф має дві бічні кнопки: одна відповідає за старт і стоп , інша обнулює показники лічильників

Читайте також: Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A: наручные часы за рекордные $31 миллион

Останнім часом велику популярність здобули хронографи з функцією flyback , в яких процес зупинки, обнулення та початку нового відліку здійснюється одним натисканням на одну кнопку. Рідкісні та дорогі ускладнення: спліт-хронограф (здатний засікати тривалість двох одночасних процесів, що відбуваються) та яхтовий хронограф із лічильником зворотного відліку (необхідний для проведення старту регати) .

Хронограф — часы с секундомером

Хронограф — часы с секундомером

YouTube

4. Світовий час

Перший і найпопулярніший індикатор світового часу вигадав чудовий майстер Луї Котьє в 1930-х роках. Його знаменитий "уорлдтаймер" досі використовується будинками Girard-Perregaux, Patek Philippe, Vacheron Constantin і т. д. Це поворотний обідок корпусу з нанесеною на нього шкалою часових поясів. Крім індикатора світового часу, існує покажчик часу в другому часовому поясі. Як правило, це додатковий маленький циферблат зі стрілкою, що обертається у 24-годинному форматі.

Часы с циферблатом мирового времени появились в 1930-х годах

Часы с циферблатом мирового времени появились в 1930-х годах

YouTube

5. Індикатор запасу ходу

Читайте також: Часы с металлическим браслетом: 7 моделей класса люкс

Підказує скільки годин чи діб ще йтиме твій годинник. Пружині в заводному барабані не слід бути весь час до кінця зведеною (це викликає знос механізму і відставання годинника), але і розслаблений стан їй протипоказаний (годинник тікає, а під час сильного струсу може постраждати і сама пружина). Функція дуже корисна власникам годинників з автопідзаводом, а також для моделей із багатодобовим запасом ходу.

Индикатор запаса хода. Подскажет, сколько еще будут тикать твои часы

Индикатор запаса хода. Подскажет, сколько еще будут тикать твои часы

YouTube

6. Динамометр

Він індикатор моменту сили, з якою заводна пружина впливає на колісну передачу. Ця функція інформує про те, наскільки точно йде зараз твій годинник. Одвічна проблема годинникарів - відсутність "постійності сили" (коли годинник при повному взведенні заводної пружини відстає, а при її ослабленні тікає вперед). Стрілка цього індикатора показує часовий проміжок, коли твоїм годинникам можна довіряти повністю. Дуже цінується пунктуальними людьми.

Динамометр. Информирует о том, насколько точно идут сейчас твои часы

Динамометр. Информирует о том, насколько точно идут сейчас твои часы

YouTube

7. Календарі

Читайте також: Часы ноября 2019: дюжина стильных моделей сезона

«Найпростіший»: тільки сьогоднішнє число (або число і день тижня), його потрібно коригувати наприкінці 30-денних місяців. «Потрійний» або «повний»: число, день тижня та поточний місяць; потрібно коригувати наприкінці коротких місяців. Календар з тим же набором індикаторів, але який потребує коригування тільки наприкінці лютого, називається річним.

  • «Вічний»: взагалі не потребує коригування; має індикатор високосних років – диск із цифрами «1, 2, 3» та літерою L (Leap) або B (Bissextile).
  • "Велика дата": дуже енергоємний і складний модуль з 2-3-дисковою конструкцією, який дозволяє дізнаватися число, не напружуючи зір.

Обычным календарем в наручных часах не удивишь. А вот лунным — очень даже

Обычным календарем в наручных часах не удивишь. А вот лунным — очень даже

YouTube

Бонус: будильник

Читайте також: Omega Seamaster Planet Ocean Ultra Deep Professional: часы, нырявшие на дно Марианской впадины

У призначений час крихітний молоточок почне довбати по корпусу годинника часто і зазвичай з неприємним тріском. Встановити звичайний будильник можна лише в межах найближчих 12 годин. Причому один розподіл шкали будильника, як правило, відповідає 15 хвилинам. Будильник має власний барабан. Заводиться та виставляється він за допомогою додаткової бічної головки.

Також тобі цікаво буде почитати:

[[image_tag image_id="1699868" image_size="full" image_zoom="1" /]

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK