Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Не поспішай братися за все, аби швидше накачатися. Адже в результаті можеш не тільки залишитися з крепатурою, а й травмувати м'язи, кістки, і навіть заробити грижу

Перш ніж братися за якусь силову вправу, переконайся, що вона не нашкодить твоєму опорно-руховому апарату.

Жим штанги з-за голови

Читай також: портивні травми: причини та лікування

Вправа націлена на прокачування дельтоподібних м'язів, зокрема, переднього пучка. Але користь вона приносить лише м'язам. Із суглобами все набагато складніше. Справа в тому, що при виконанні вправи плечі гвідводяться оризонтально та вертикально. І робиться це до крайньої точки. Простіше кажучи, плечовий суглоб знаходиться в цей момент на межі діапазону руху.

Зрозуміло, що в першому підході ти майже напевно не отримаєш травми. Можливо, твої суглоби дуже витривалі, і такі навантаження їм не зашкодять. Але справа в тому, що чим більше виконуєш цю вправу, тим більше зростає ризик травми. Плечовий суглоб – найбільш рухливий суглоб у тілі. А також найуразливіший. Тож із жимом штанги з-за голови давай обережніше.

Рекомендації:

  • розминай плечові суглоби легкою вагою, перш ніж братися за серйозні навантаження. Наприклад, із “порожнім” грифом. Зроби кілька підходів;
  • не хочеш відмовлятися від виконання вправи? Намагайся штангу не опускати нижче вух;
  • повторень має бути близько 12-15.

Замість цієї вправи можна виконувати інші, наприклад розводки, жими гантелей, тяги. Вони не поступаються жиму тяги через голову в ефективності, але при цьому набагато безпечніші.

Травми у тренажерці: ТОП-3 потенційно небезпечних

Травми у тренажерці: ТОП-3 потенційно небезпечних

bombatelo.ru

Тяга штанги до підборіддя

Читай також: Спортивні травми ніг: ТОП-4 найстрашніших

Під час виконання розвивається середній пучок дельт і частина трапецій. Зворотною стороною є те, що вправа може спричинити тупий біль у плечі. Коли підіймаєш руку нагору, біль посилюється.

Рекомендація: використовуй гантелі, а не штангу. Хват у міру підйому рук ти зможеш розширювати, чим позбавиш плечові кістки від навантажень.

Скручування з поворотами для преса

Коли повертаєш свій тулуб одночасно зі скручуванням, то в нижньому відділі хребта на міжхребцеві диски чиниться великий тиск. У випадках особливого фанатизму при підходах до цієї вправи виникає грижа у сфері міжхребцевого диска.

Травми у тренажерці: ТОП-3 потенційно небезпечних

Травми у тренажерці: ТОП-3 потенційно небезпечних

fitness-video.net

Бонус: шраги з обертанням плечима

Читай також: Спортивні травми: як скоріше відновитися

Шроги виконують для розвитку верхнього трапецієподібного м'яза. Вправа працює, коли намагаєшся знизати плечима. Часто шраги виконують зі зміщенням уперед, що не приносить жодної користі. Обертання слід виконувати назад. Рух створить додаткове навантаження на верхні, середні трапеції та ромбоподібні м'язи. Поки не почнеш саме так робити, користі від цього буде ніякого.

Травми у тренажерці: ТОП-3 потенційно небезпечних

Травми у тренажерці: ТОП-3 потенційно небезпечних

massa.fm

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK