Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Багато хто знає, що займатися спортом потрібно регулярно. Але коли це робити найкраще? І як час доби впливає на тренувальний процес? Розбиратимемося з фітнес тренером Олександром Бабенко

У нашій рубриці "Роби це правильно" на MPort ми розповідаємо про основні навички фітнесу, які має знати кожен. Від станової тяги до згинання на біцепс і не тільки: у публікаціях докладний опис вправ та поради експертів, які допоможуть навчитися правильно працювати у тренажерному залі.

Олександр каже, що в його практиці багато людей віддає перевагу ранковим тренуванням. Буває, що вони починаються і о 7 ранку.

Давай одразу прояснимо: якщо ти не жайворонок, то з цього приводу сильно можеш не переживати. Дослідники з Університету Південної Кароліни виявили: завдяки циркадним ритмам ми найшвидші та найсильніші у проміжку з 19:00 до 23:00. Тож у вечірньому тренуванні немає нічого кримінального.

Фітнес тренер Олександр Бабенко

Фітнес тренер Олександр Бабенко

Що ж до ранкового спорту, він може принести ще більше користі. І ось чому:

1. Ти швидше втрачатимеш жир

Дослідження японських вчених показало: окислення жирів відбувається швидше, коли тренуєшся перед сніданком. Бонус: разом із окисленням більшої кількості молекул жиру знижується ризик розвитку діабету 2 типу.

Також було виявлено, що вправи перед ранковою їжею імітують стан голодування та цим запускають процес прискореної втрати ваги. Якщо у тебе низький рівень цукру в крові, то потрібно просто щось з'їсти – банан чи невеликий енергетичний батончик. Важливо: роби це за 30 хвилин до початку.

2. Ти покращиш свою продуктивність

Перевіряли на особистому досвіді: ранковий спорт — гарантований заряд енергії, якого ми так потребуємо на початку дня. Більше того, було доведено: зарядки перед сніданком покращують концентрацію уваги та розумові здібності протягом усього дня.

Мало того, що відчуєш себе бадьоріше, то ще й твій розум буде спокійним та готовим до повсякденних завдань.

Читайте також: Сьогодні спорт вже не той: як виглядав фітнес 50 років тому

3. Ти почнеш керувати своїм стресом

По-перше, на той час, коли приступиш до роботи, вироблені під час тренування приємні ендорфіни вже піднімуть настрій. А ще почуватимешся бадьорим і вмотивованим. Чим не чудовий спосіб розпочати робочий день?

Крім того, оскільки вже відбулася зарядка, тобі не треба буде ввечері поспішати до перевантаженої спортзали. Підсумок: вечір можеш провести зі своєю дівчиною чи друзями. До речі, ми провели невелике опитування серед тих, хто займається вранці в залі, і з'ясували: люди, які регулярно тренуються зранку, почуваються більш впевненими в балансі між роботою та особистим життям.

4. Ти краще спатимеш

Так, звучить дещо нелогічно, оскільки вставати на раннє тренування (особливо спочатку) це вкрай складно. Але потім, коли втягнешся, ночами спатимеш як немовля. Принаймні так стверджують вчені, які вивчали респондентів із безсонням. Вони виявили: недуга відступила після того, як вони почали займатися вранці 3-4 рази на тиждень.

· Цікавий факт: поки ті, хто страждають від безсоння бігали вранці і швидко засинали вечорами, вчені паралельно досліджували людей, що тренуються в пізній час доби. І виявили, що в останніх було більше проблем із засинанням.

Читайте також: Як вибрати фітнес-батончик для перекусу?

Зрештою, каже наш експерт Олександр Бабенко: як тільки виробиш звичку висипатися, у тебе буде більше енергії не лише на тренування на початку дня, а й наприкінці, коли після роботи потрібно ще докласти чималих зусиль, щоб виконати складену твоїм тренером програму заняття.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK