Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Від того, як ти почуваєшся, залежать і твої результати. То як правильно вибирати спортивну форму для тренування?

Суворих вимог до спортивної форми для тренування не існує (це тобі не офісний дрес-код ). Головне, на що варто орієнтуватися - особистий комфорт та відповідний розмір. Є, звичайно, кілька варіантів спеціального одягу для певних видів спорту, але вони використовуються тільки у разі суворої необхідності.

Як правило, "треніки" купуються у спеціалізованих магазинах. Чому - тому, що там гарний вибір, а ще виробник стежить за якістю продукції. Май на увазі, що правильне екіпірування не повинно обмежувати рухи і заважати циркуляції повітря. Інше – читай далі.

Базовий комплект

Стандартний набір одягу для спортзалу складається з кількох простих елементів:

  • майки;
  • шортів, штанів чи лосин;
  • рукавичок;
  • шкарпеток;
  • кросівок.

Читайте також: Топ-8 советов по уходу за спортивной обувью

Занадто вільні речі вибирати не варто - краї, що звисають, можуть чіплятися за тренажери; те ж стосується і великої кількості фурнітури та деталей. Якщо вибір падає на шорти, вони повинні бути трохи вище коліна - так можна уникнути дискомфорту при виконанні присідань (зазвичай такий одяг чіпляється за ті самі коліна).

Матеріал

Важливою складовою комфорту є і матеріал, з якого пошита форма для спорту. Він повинен бути якісним, волого- та повітропроникним.

Ідеально підходить спеціальна "дихаюча" тканина, у складі якої більшу частину займає поліестер. Бавовна має високий рівень впитування вологи, що не є ok, коли спітнієш.

Синтетичні тканини мають вологовідвідні властивості, тобто не вбирають піт, а виводять його назовні.

В спорте стиль - на втором плане. Главное - удобство

В спорте стиль - на втором плане. Главное - удобство

Pinterest

Популярне і екіпірування та тканини під назвою "мембрана". Це пористий матеріал, який часто використовується для виготовлення гірськолижних костюмів. Головна цінність "мембрани" в тому, що пропускаючи повітря всередину, вона відводить вологу назовні, регулюючи тим самим рівень вологості і температури тіла під час активних фізичних навантажень.

Можна вибрати компресійні елементи одягу, оскільки в них легше контролювати правильність виконання вправ. Але це дуже обтягуючі речі, так що одягати їх варто лише струнким.

Аксесуари

Мозолі на руках навряд чи додадуть тобі чарівності, тож використовуй рукавички для захисту долонь. Це ще один must have у світі спортивної форми та аксесуарів для тренування.

Фасон та забарвлення вибирай на свій смак – тут обмежень немає. Головне ж - щоб внутрішня частина рукавичок мала додатковий потовщуючий (зазвичай гелевий) шар і була виконана з міцних матеріалів. .

Що стосується інших аксесуарів, то вони абсолютно необов'язкові, за винятком хіба що пляшечки для води та рушника.

Читайте також: Як правильно підібрати одяг у міру вгодованому чоловікові

Фітнес-браслети, головні убори, прикраси та навушники не такі вже важливі для тренувань. А ось шкарпетки – елементарний аксесуар, обов'язковий до застосування. Матеріал шкарпеток неважливий, адже головне, щоб не давила гумка. А ось за складом шкарпетки краще вибирати з натуральних матеріалів – вони запобігають натиранню та забезпечують комфорт ногам під час найсильніших навантажень.

Кросівки

Мабуть, основним елементом гардеробу спортсмена є спортивне взуття. Зручні кросівки з хорошою підтримкою, центруванням суглобів і жорсткою, але еластичною та рифленою (проти ковзання) підошвою з амортизуючим ефектом – це основа основ, правильної постави та здорового хребта.

Для надійної фіксації взуття потрібний жорсткий задник, а також вентиляція, для чого робляться вставки з сітки.

Не забувай про чистоту та охайність - приходь займатися лише у випраному та висушеному одязі, оскільки це не тільки етично, а й запобігатиме масовому розмноженню мікробів.

Якщо ж віддаєш перевагу зимовим видам спорту - правильно підбирай лижний костюм. А для звичайних вправ не забудь про стильні кросівках

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK