Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Якщо одного разу на полиці супермаркету побачиш сосиски Volkswagen, то знай: це не фейк

Виробники автомобілів примудряються "робити гроші" на всьому (майже як ці найбагатші чоловіки планети ), включаючи продукти, що не мають стосунку до їх основної діяльності, а логотипи можна зустріти на найнесподіваніших речах.

Справді, навіщо зациклюватися на виробництві авто, коли можна виробляти безліч інших корисних речей: починаючи від продуктів харчування і до найскладніших авіаційних двигунів.

Читайте також: Подарок к 110-летию: Bugatti выпустил суперкар Centodieci

Таке відбувається найчастіше з двох причин. Бренд стає відомим на ринку і просто знаходить для себе нові галузі, де можна застосувати бізнес-модель, напрацьований досвід та технології. А інша причина: автобренди часто починали зовсім не з машин, а з того самого "заводу з виробництва свічок". І що це за бренди?

Volkswagen: кетчуп та сосиски

Найбільший автомобільний концерн славиться не лише чудовими машинами, а й смачними ковбасними виробами.

У далекому 1973 році компанія дійшла висновку, що набагато вигідніше годувати робітників не придбаною їжею, а продуктами власного виробництва. І у Вольфсбурзі швидко з'явився ковбасний завод.

Volkswagen. Специализируются еще и на продуктах питания вроде сосисок и кетчупа

Volkswagen. Специализируются еще и на продуктах питания вроде сосисок и кетчупа

Pinterest

Незабаром продукція заводу надійшла у вільний продаж, і тепер Volkswagen можна назвати ще й сосисковим магнатом, оскільки за минулий рік було збудувано 6,2 мільйона одиниць автотранспорту, а кількість ковбасних виробів при цьому перевищила цю цифру склавши 6,8 мільйонів.

До речі, ковбасні вироби VW можна знайти у каталозі автозапчастин, а також у більшості супермаркетів. А щоб не мучитися з пошуком ідеального кетчупу для свого делікатесу, розважливі німці вирішили зробити власний кетчуп, нехитро назвавши його Volkswagen Ketchup.

Peugeot: перечниці та сільнички

Peugeot виробляє різноманітні автомобілі. Але світову популярність бренду принесли саме ручні млини для подрібнення спецій, а потім і кави.

Peugeot снабжает французских кулинаров стильными перечницами и солонками

Peugeot снабжает французских кулинаров стильными перечницами и солонками

Pinterest

Багато моделей, що вже стали класикою, випускаються до цього часу. Матеріалами їм у різний час служили фарфор, метал, натуральне дерево, сталь. Зображення лева на задніх лапах можна зустріти буквально на кожному предметі кухонного начиння, на яке, до речі, надається довічна гарантія.

Daewoo: холодильники

Під південнокорейським брендом Daewoo продаються не лише бюджетні автомобілі. До азіатської фінансової кризи 1998 року компанія займалася також виробництвом електроніки та побутової техніки.

Daewoo (неожиданно) заботится о сохранении продуктов: производит холодильники

Daewoo (неожиданно) заботится о сохранении продуктов: производит холодильники

Pinterest

Після кризи окремі підрозділи компанії поглинули інші фірми, включаючи General Motors. Одна з філій досі випускає побутову техніку - холодильники, пральні та посудомийні машини та мікрохвильові печі. Такі ось справи.

Mitsubishi: кондиціонери

Японці давно збагнули, що можна поєднати виробництво автомобілів і техніки поменше / побільше. Крім уподобаних громадськістю позашляховиків та пікапів, у всьому світі цю марка люблять ще й за виробництво кондиціонерів для приміщень. В арсеналі пропозицій є як моделі для дому, так і для промислового використання.

Mitsubishi кроме машин занимается и мелкой техникой вроде кондиционеров

Mitsubishi кроме машин занимается и мелкой техникой вроде кондиционеров

Pinterest

У себе на батьківщині Mitsubishi відомий також як виробник дерев'яних олівців та ручок для письма.

Rolls-Royce: двигуни для літаків

Відверто кажучи, автомобілі Rolls-Royce простим смертним не по кишені. І хоча бренд давно належить баварському концерну BMW, під маркою розробляються, виробляються та обслуговуються авіаційні двигуни, газотурбінні та суднові силові установки.

Rolls-Royce. Изготавливают двигатели для самолетов

Rolls-Royce. Изготавливают двигатели для самолетов

Pinterest

Наразі Rolls-Royce став одним із світових лідерів з постачання двигунів для літаків бізнес-авіації.

Hyundai: суднобудування

Група корейських компаній, об'єднаних ім'ям Hyundai, найбільшу частку доходу отримує від суднобудування, де вони зайняли лідируючу позицію.

Hyundai прославился в судостроении

Hyundai прославился в судостроении

Pinterest

Корейці спеціалізуються на танкерах для перевезення нафти, нафтопродуктів та хімікатів, суховантажах та, звичайно ж, суднах для перевезення автомобілів, а також на будівництві суден особливого призначення, есмінцях і навіть підводних човнах.

Toyota: швейні машинки

Читайте також: Легенда оживает: 90-летний Bentley выпустят вновь

А це якраз приклад того, що компанія не забуває про своє коріння. В 1924 засновник компанії винайшов ткацький верстат, які спочатку і виробляв. Навіть логотип не особливо змінився: там, як і раніше, вушко голки і простягнута крізь нього нитка. Сьогодні ж, окрім автомобілів, техніки та іншого, Toyota виготовляє швейні машинки.

Toyota как начала с производства швейных машинок, так продолжает их выпускать и по сей день

Toyota как начала с производства швейных машинок, так продолжает их выпускать и по сей день

Pinterest

Але не лише відомі автобренди "грішать" відходом від спеціалізації: Формула-1, наприклад, випускає парфуми. Почитати про них можна тут.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK