Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

На що тільки не йдуть люди, щоб потрапити до списку обраних – Книгу рекордів Гіннесса. Ми зібрали 9 найяскравіших доказів.

Чи можна стрибнути з літака без парашута та вижити, чи з парашутом, але з неймовірної висоти? А скільки дівчат може поміститися у Mini Cooper? Ніхто з глузду не з'їхав, просто хотіли потрапити до Книги рекордів Гіннесса, і таки потрапили.

Стрибок з рекордної висоти без парашута

Люк Ейкінс нікого не переконував у тому, що екстремальна розвага у вигляді стрибка без парашута – безпечна. Просто він одного разу взяв і стрибнув з висоти 7600 метрів без парашута та інших спецзасобів, що пом'якшують падіння. Все, що не давало йому розбитися під час падіння - сітка 30 на 30 метрів, натягнута над землею.

Стрибок з рекордної висоти з парашутом

Інший любитель гострих відчуттів не став випробовувати долю і стрибнув із парашутом. І все нічого, якби не висота - неймовірна, як і швидкість падіння. Фелікс Баумгартнер піднявся на спеціальній повітряній кулі, заповненій гелієм, у страстосферу – на 39 кілометрів від поверхні Землі – і стрибнув звідти вниз. Спуск тривав 4 хвилини 19 секунд зі швидкістю 1342 км/год. Фелікс встановив відразу кілька рекордів: найвищий політ на кулі, найвища швидкість падіння та найдовший спуск.

Максимальна кількість людей у машині

Погодьтеся, це виглядає ефектно - процес утрамбовування 20 красунь в двомісний міський автомобільчик. Це просто треба бачити:

Найшвидший унітаз

Журі Книги рекордів Гіннесса, мабуть, вирішили, що папір стерпить усе і зареєстрували навіть найшвидший унітаз. Австралійка Джолін Ван Вут (до речі, австралійки: про найкрасивіших ми писали тут ), сидячи на "білому другові", прикріпленому до карта, прокотилася олімпійським парком на швидкості 75 км/год.

Непогано, але не так швидко, як легендарна газонокосарка, яку розігнали до 189 км/год.

Найдовша затримка дихання

Пірнаючи у ванній або в морі, ти затримуєш подих, але максимум на хвилинку-дві. А Том Сітас з Німеччини має феноменальні здібності: він може залишатися без повітря 22 хвилини і 22 секунди - все за рахунок спеціальної дієти та багаторічних тренувань.

Рекорд швидкості при аварії

Читайте також: Найсильніша людина: актор із Ігри престолів підняла 501 кг, встановивши світовий рекорд

Історія знає багато прикладів гонщиків, які розбилися під час заїздів. Але серед них є один щасливчик, який потрапив до Книги рекордів Гіннеса – британець Дональд Кемпбелл. Він у 1960 році розніс свій Bluebird на швидкості 579 км/год і… вижив, а його рекорд досі не побитий.

Цікавий факт: спочатку планувалося, що буде рекорд швидкості, але не склалося.

Найпопулярніший спортивний автомобіль

Як виявилося, найпопулярнішим і найбільш продаваним спортивним авто була Mazda MX-5. Більше того, рекордів у "мазди" кілька: 2000 року, 2011 і 2013-го.

Людина, яку вісім разів збила машина

Німецький каскадер Дітмар Леффлер незрозуміло, що намагався довести, але факт залишається фактом: до Книги рекордів він увійшов як людина, яка за дві хвилини була збита однією і тією ж машиною 8 разів. Епічно, нема чого сказати.

Найбільша кількість розбитого автоскла

Цікаво спостерігати, як дерев'яні дощечки розбиваються ногою, а цегла головою, однак це банально. Мабуть, саме так подумав Кевін Тейлор зі США і своїм кулаком висадив 20 автомобільних шибок лише за пару хвилин.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK