Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

І допоможуть вирішувати інші проблеми, що виникають із віком

Науково доведено, що у людей віком 30-40 років починаються незворотні процеси, пов'язані зі старінням. Розмір мозку у цей період природним чином зменшується. При цьому деякі області деградують швидше за інші. Особливо це стосується лобової частки, яка відповідає за пам'ять та розумові процеси. А коли мозок зменшується, це викликає багато ускладнень, що впливають на розумову діяльність. Результати сумні:

  • втрата пам'яті;
  • проблеми з виконанням повсякденних завдань;
  • і навіть підвищений ризику виникнення хвороби Альцгеймера .

Ти не можеш запобігти старінню. Але можеж зберегти здоров'я свого мозку. Як?

Читайте також: Воруши мізками: найкращі сніданки для твого IQ

1. Включи фізичну активність до порядку денного

Фізичні вправи корисні як для фізичного здоров'я, так і психічного. Численні дослідження показали: люди, які регулярно займаються спортом, менш схильні до розвитку психічних розладів. За словами рекомендацій лікарів, тобі не обов'язково бути качком чи марафонцем, щоб підтримувати мозок у порядку.

Вирушай на 15-хвилинну прогулянку або плавай у басейні — не має значення. Вітаються будь-які фізичні активності

2. Стимулюй розумову діяльність за допомогою ігор

Мозок чимось схожий на м'язи: різні його частини теж потрібно тримати в тонусі, щоб не «іржавіли». Читання - відмінне заняття для охочих задіяти відразу кілька частин мозку. Судоку і кросворди теж хороші (особливо для чоловіків віком від 50 років).

3. Займайся громадською діяльністю

Активна участь у соціальній взаємодії також допоможе зміцнити здоров'я мозку. Наприклад, уникай тривалих періодів соціальної ізоляції. Натомість гуляй і спілкуйся з друзями та родиною. При цьому не соромся заводити знайомства та обмінюватися інформацією з новими людьми.

Читайте також: Фітнес для мозку: з чого починати ранок

Бонус (для загального розвитку)

Трюк від нейрофізіологів. Коли ніч, довкола темно і ти відчуваєш, що на невеликій від тебе відстані щось є, не намагайся розглянути об'єкт прямо, використовуй периферійний зір. І помітиш: коли робиш це, об'єкт видається яскравішим.

У наших очах є фоторецептори, що називають паличками та колбочками. Палички виявляють слабке освітлення, а колбочки — вищі рівні світла та кольору. Паличок більше на периферії, тому ти бачиш об'єкти набагато чіткіше, коли дивишся трохи повз центр.

На перший погляд, це такий собі лайфхак. Особливо для мозку. З іншого боку, наступного разу, коли не вдаришся в темряві маленьким пальцем ноги об тумбочку, згадуватимеш і дякуватимеш цій рекомендації.

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK