Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Навіть якщо з роками твій організм почав сипатися на повну, його старінню можна запобігти. Для цього потрібно лише...

Шкіра

Читай також: Біжи від ранньої старості: 10 способів залишитися молодим

Надмірне опромінення ультрафіолетом – головна причина передчасного старіння шкіри. Не захоплюйся сонячними ваннами, або (о Боже) соляріями – це може призвести до появи коричневих та білих плям, які по-науковому називають меланомами. За даними МОЗ, штучні джерела ультрафіолету на 75% підвищують ризик появи меланоми. Тож ніяких соляріїв. І якщо засмагати, то тільки під жирним шаром крему від засмаги.

Суглоби

Особливо це стосується спортсменів або тих, хто веде активний спосіб життя. У таких зазвичай болять суглоби (найчастіше колінні та тазостегнові) відразу після тренувань, або навіть під час занняття спортом. А у стані спокою вони взагалі не турбують.

Впізнав себе у цьому описі? Значить, у тебе є всі шанси отримати повноцінний остеоартроз. Механіка процесу: з роками хрящова тканина відновлюється повільніше. Через це з часом суглоб починає хворіти, потім починається запальний процес, що чіпляє і кістки. Зазвичай історія закінчується повним руйнуванням усієї ураженої зони. У Штатах, наприклад, від цієї хвороби страждає 13,9% населення віком від 25 років.

Боротися із остеоартрозом можна. Для цього скинь пару млинців зі штанги, яку закидаєш на плечі перед присіданням. Або зменш обороти під час бігу або їзди на велосипеді. І завжди користуйся захисними наколінниками чи еластичними бинтами. А якщо в тебе є парочка зайвих кіло, то цього питання взагалі слід поставитися обережно. Чоловіки з ожирінням 1 ступеня мають у 5 разів більше шансів отримати дегенеративно-дистрофічне захворювання суглобів. Коли така хвороба дісталася і до твоїх колін, пройди курс лікувальної фізкультури. Доведено: її 12-тижневий курс на 46% знижує больовий синдром.

Зір

Читай також: 8 простих способів покращити зір

Почав гірше бачити в сутінках? Вітаємо: у тебе прогресує далекозорість. Причиною всьому – вікове ущільнення кришталика та послаблення війного м'яза. Але з тривалою перенапругою очей цю болячку можна заробити і раніше, ніж потрібно. Як врятуватися? Дослідження Гарвардського Університету довели: жодна гімнастика для очей тебе не врятує, а навіть навпаки – ще більше зашкодить. Єдиний спосіб врятуватися від далекозорості - менше сидіти перед комп'ютером. Однак якщо у тебе така робота - пялитися в монітор, то роби шрифти більшими. Збільшення літер на 2,8 пунктів у середньому на 8% знижує навантаження на очі.

Вічно молодий: ТОП-5 способів уникнути старості

Вічно молодий: ТОП-5 способів уникнути старості

depositphotos.com

М'язи

Читай також: Чи врятує зал від старіння м'язів?

У віці від 20 до 30 років твої м'язи без твого відома то розвиваються, то зменшуються. При цьому можуть запливати жиром, якщо неправильно їсти. Але після 30 над анаболізмом гору бере катаболізм. Це процес руйнування тканин. І поступово ти перетворюєшся на слабака. Залежно від гена, харчування та способу життя, кожні 10 років катаболізм з'їдає 10-15% скелетних м'язів. Закінчується все тим, що в 50 тобі ох як важко тягти додому переповнені пакети з супермаркету.

Дізнатися здалеку втрату м'язів складно, тому що зазвичай на її місці відмінно розташовується ніким непомітний і нешкідливий жирок. Але якщо не хочеш, щоб сало витісняло твої м'язи, займайся силовими тренуваннями. Вони уповільнюють атрофію м'язових волокон. Процес настільки корисний, що він ефективний навіть для людей похилого віку. Дослідження Вашингтонського Університету довели:

"Чоловіки віком від 78 до 84 років, займаючись силовим тренінгом протягом 2 тижнів, домоглися прискорення зростання м'язів у середньому на 182%".

Ще одна порада: налягай на білок. Хоч з віком він гірше засвоюється, та й синтез білка всередині твого організму з роками також сповільнюється, однак він важливий для побудови м'язів. Важливу роль приділяй молочним продуктам: у них багато лейцину - амінокислот, що покращують процес засвоєння протеїну.

Вічно молодий: ТОП-5 способів уникнути старості

Вічно молодий: ТОП-5 способів уникнути старості

depositphotos.com

Слух

Читай також: 7 речей, які не варто робити з вухами

Здатність нечітко розрізняти людську мову зазвичай проявляється у старості. Вона характеризується проблемою відрізнити високі частоти, через що мова перестає звучати виразно. Причина – загибель волосків внутрішнього вуха. Але за допомогою неймовірно гучних дискотек і шаленого реву в навушниках знищити їх можна набагато раніше. У США, наприклад, згідно з даними Національного Інституту глухоти, на "шумові" порушення слуху страждає 26 мільйонів осіб (віком від 20 до 69 років).

Врятуватися від передчасної глухоти можна звукоізолюючими навушниками або берушами. І плеєр включай не голосніше 80%. Ірландська компанія Hidden Hearing довела: 40% MP3-плеєрів здатні відтворювати звук на гучності до 100 дБ. 30 хвилин такого прослуховування вистачить для того, щоб внутрішнє вухо отетеріло.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK