Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Вітамінні комплекси бажано приймати регулярно. А якщо займаєтеся спортом і вам 30+, то особливо зверніть увагу на ці вітаміни.

В ідеалі всі корисні та поживні речовини людина повинна отримувати зі здорових продуктів харчування. Але в цьому житті ідеального немає нічого. Тому рекомендуємо підтримувати свої імунітет, м'язи, кістки (та й загалом організм) наступними вітамінами.

ВАЖЛИВО: перед початком прийому рекомендуємо проконсультуватися з лікарем.

Вітамін D

Він допомагає організму засвоювати кальцій, головний мінеральний компонент кісткової тканини. У віці від 30 до 70 років потрібно приймати 600 міжнародних одиниць вітаміну D. Якщо ж вам 70+ — збільшіть норму до 800. Або ж пийте свіжий апельсиновий сік, а також гуляйте при сонячному світлі. Кажуть, навіть 30-хвилинна прогулянка на сонці допоможе отримати добову норму вітаміну. Але, оскільки в осінньо-зимовий період сонячних днів небагато, ми змушені звертати свою увагу на вітамін D у таблетованому вигляді.

Читайте також: Користь імбиру: чому його має їсти кожен чоловік

Unsplash

Вітамін C

Це головний антиоксидант, який допомагає боротися із вільними радикалами. А ще він бере участь у виробництві колагену, який відповідає за регенерацію шкіри. Бажаєте, щоб вона була здоровою, красивою, еластичною – щодня вживайте 75 мг вітаміну C.

Хоча, якщо курите, дозу рекомендується збільшити до 100 мг. Справа в тому, що куріння стає причиною окислювальних стресів для організму, через що зі шкірою виникають проблеми.

Нагадаємо, що крім цитрусових вітамін C також є у броколі, шпинаті, червоному перці та полуниці.

Читайте також: Небезпечні ознаки дисфункції щитовидної залози, якими не можна нехтувати

Вітамін Е

Ще один антиоксидант, який влучно «відстрілює» у вашому тілі ворогів (вільних радикалів). Якщо цього не робити, почнуть прогресувати серйозні хвороби – серцево-судинні, онкологічні…

Якщо вам 30 і більше – вживайте 15 мг вітаміну E на добу. Окрім таблеток, його можна отримати вживаючи в їжу оливкову, рапсову та кукурудзяну олію. Але без фанатизму: інакше може статися ожиріння — і тоді доведеться читати наші статті з порадами про схуднення.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK