Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Класичний напій за класичною рецептурою

Досить бавитися висококалорійними алкогольними коктейлями. Настав час повертатися до витоків — і пити Криваву Мері. А от чи знаєш ти, як правильно її готувати?

Якщо ж ні, то в цьому тобі допоможе експерт з класичних коктейлів: Девід Вондріч, лауреат премії Джеймса Берда, автор кількох книг про алкогольні мікси, у тому числі Oxford Companion to Spirits and Cocktails.

Отже:

Крок 1. Простота — сестра таланту

В оригінальному рецепті використовується лише:

·         томатний сік;

·         горілка;

·         лимонний сік;

·         вустерширський соус (Worcestershire);

·         табаско.

Усілякі селери, петрушки, кріп, а заразом з ними бекон, креветки, чізбургери й подібне (ну, щоб не тільки пити, а й закушувати) — звичайна «ресторанна хитрість»: побільше продати, щоб взяти з тебе нормально грошенят.

Читайте також: Пей с умом: 10 мифов об алкоголе

Крок 2. Правильна основа

Для збалансованої основи замість суміші овочевих соків обирай 100% томатний сік. При приготуванні інших коктейлів, наприклад з лимоном, слід просто вичавити свіжий цитрус.

Ну звичайно - горілка, вона має бути якісною.

Крок 3. Відміряй та змішай

У коктейльному шейкері збовтай або розколихай (тобто покрути шейкер маленькими колами) з льодом наступні інгредієнти:

·         4 унції томатного соку (113 г);

·         1,5 унції горілки (42 г);

·         1⁄2 унції лимонного соку (14 г);

·         трішки вустерширського соусу;

·         табаско за смаком.

Проціди все це на лід в стакан хайбол.

Примітка: помираєш від спраги — збільши пропорції в 2 рази та подавай коктейль в кружці об’ємом 0,5 літра.

Читайте також: Древний алкоголь: археологи сварили пиво на 5-тысячелетних дрожжах

Крок 4. Для любителів гостренького

Бажаєш більш пекельного — додай до напою готовий хрін або щойно змелений перець. Можна ще використати шматочок лимону або оливку. Однак будь обережний, ця суміш може звалити навіть найбільшого поціновувача гострих страв.

Ну і смачного тобі!

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK