Практика
Кривава Мері: єдиний правильний рецепт алкогольного коктейлю
27 липня 2022 | Автор: Максим Матвеєв
Класичний напій за класичною рецептурою
Досить бавитися висококалорійними алкогольними коктейлями. Настав час повертатися до витоків — і пити Криваву Мері. А от чи знаєш ти, як правильно її готувати?
Якщо ж ні, то в цьому тобі допоможе експерт з класичних коктейлів: Девід Вондріч, лауреат премії Джеймса Берда, автор кількох книг про алкогольні мікси, у тому числі Oxford Companion to Spirits and Cocktails.
Отже:
Крок 1. Простота — сестра таланту
В оригінальному рецепті використовується лише:
· томатний сік;
· горілка;
· лимонний сік;
· вустерширський соус (Worcestershire);
· табаско.
Усілякі селери, петрушки, кріп, а заразом з ними бекон, креветки, чізбургери й подібне (ну, щоб не тільки пити, а й закушувати) — звичайна «ресторанна хитрість»: побільше продати, щоб взяти з тебе нормально грошенят.
Читайте також: Пей с умом: 10 мифов об алкоголе
Крок 2. Правильна основа
Для збалансованої основи замість суміші овочевих соків обирай 100% томатний сік. При приготуванні інших коктейлів, наприклад з лимоном, слід просто вичавити свіжий цитрус.
Ну звичайно - горілка, вона має бути якісною.
Крок 3. Відміряй та змішай
У коктейльному шейкері збовтай або розколихай (тобто покрути шейкер маленькими колами) з льодом наступні інгредієнти:
· 4 унції томатного соку (113 г);
· 1,5 унції горілки (42 г);
· 1⁄2 унції лимонного соку (14 г);
· трішки вустерширського соусу;
· табаско за смаком.
Проціди все це на лід в стакан хайбол.
Примітка: помираєш від спраги — збільши пропорції в 2 рази та подавай коктейль в кружці об’ємом 0,5 літра.
Читайте також: Древний алкоголь: археологи сварили пиво на 5-тысячелетних дрожжах
Крок 4. Для любителів гостренького
Бажаєш більш пекельного — додай до напою готовий хрін або щойно змелений перець. Можна ще використати шматочок лимону або оливку. Однак будь обережний, ця суміш може звалити навіть найбільшого поціновувача гострих страв.
Ну і смачного тобі!
Це цікаво