Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Хочеш дізнатися, з чим п'ють віскі – ознайомся з його скелетами у шафі. Будь упевнений: у цього спиртного таких - хоч греблю гати

Писати про один із найпопулярніших алкогольних напоїв Шотландії та Ірландії можна до нескінченності. Все тому, що віскі – спиртне, яке завжди буде одним із найбільш затребуваних чоловічих напоїв.

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Жива вода Шотландії: що треба знати про віскі

Історія

Недаремно ми згадали Шотландію та Ірландію. Ці народності постійно сперечаються, хто з них раніше вигадав напій. За чутками, Шотландії рецепт напою відкрили християнські місіонери, які винюхали його у хрестоносців. Ірландці кричать, що спиртне придумав їх святий Патрік. Як було насправді – залишається лише гадати.

Цікавий факт: у Шотландії історія віскі починалася з того, що його почали переганяти ченці. Напій вважався ліками. Але пійло вийшло за стіни монастирів і стало популярним серед селян. Останні виявилися кмітливими хлопцями: видурили рецепт у святих отців, почали дистилювати напій і гарненько на ньому заробляти. Тому вже у XVI столітті алкоголь вироблявся по всій території Шотландії.

Копчений віскі

Смак віскі залежить від району виготовлення. Шукаєш напій, від якого шкіра покриється мурашками? Тоді купуй спиртне, виготовлене на острові Айла. Місцеві винокури просушували ячмінь для напою на торф'яному диму, не чекаючи природного завершення процесу. Через це у алкоголю з'явився копчений смак. Багатьом не подобається такий аромат, але спробувати таки варто. Можливо, це саме те, чого тобі так не вистачає.

З чим п'ють віски: ТОП-5 фактів про спиртне

З чим п'ють віски: ТОП-5 фактів про спиртне

essexresort.wordpress.com

Сучасність

Сьогодні віскі – справжня гордість Шотландії. За рік продажі напою приносять країні близько двох мільярдів фунтів стерлінгів. Завдяки цьому технології виробництва настільки розвинулися, що сьогодні сортів спиртного існує на будь-який смак та колір. А деякі колекціонери можуть похвалитися навіть білим віскі, найдорожчим, найстарішим віскі чи напоєм, який через їх вартість бояться навіть пити.

Який пити віскі

Солодовий - віскі, що отримується з чистого ячмінного солоду без жодної добавки.

Зерновий – віскі, який навряд чи зустрінеш на прилавку у супермаркеті. Все тому, що напій майже позбавлений аромату і переважно використовується для приготування спеціальних сортів джину або горілки. Часто цей напій – одна з головних складових змішаних сортів віскі.

Змішаний віскі виходить в результаті купажування солодового та зернового сортів. Це найпопулярніший напій, що займає понад 90% обсягу виробництва.

Бурбон - кукурудзяний віскі прямо зі США, який американці виробляють за своїми хитрими технологіями.

Сьогодні існує стільки видів віскі, що вони можуть перетворювати твої зимові посиденьки або входити до складу хитрих коктейлів , якими можна здивувати будь-яку дівчину.

З чим п'ють віски: ТОП-5 фактів про спиртне

З чим п'ють віски: ТОП-5 фактів про спиртне

wallpaperswide.com

ЧИТАЙ ТАКОЖ: По-чоловічому: як потонути у віскі

Як правильно пити віскі

Із чим п'ють віскі? Гурмани кидають у нього лід . Ірландці вживають спиртне в чистому вигляді (тому їхній продукт часто має м'який смак). А шотландці вигадали правило "п'яти П":

Подивитися;

Понюхати;

Посмакувати;

Проковтнути;

Плеснути води.

Найчастіше цей алкоголь п'ють із прозорих склянок з товстим дном. Деякі вважають за краще розпивати напій з келиха тюльпановидної форми, щоб краще відчувати аромат. Як правильно пити віскі тобі – вирішуй сам.

Спиртне можна вживати як аперитив, діжестив (після їжі) або просто втамовувати їм спрагу. А ще важливо знати, де найкраще пити віскі.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як пити віскі: цікаві факти про улюблене спиртне

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK