Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Вчені дійшли висновку, що люди, здатні виконати 11 або більше віджимань, мають значно менший ризик зіткнутися з проблемами з серцем.

Статистичні дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) кажуть, що найбільша кількість смертей у світі трапляється через серцево-судинні захворювання. Фахівці ВООЗ відносять до таких ішемічну хворобу серця, інфаркт міокарда, раптову серцеву смерть та серцеву недостатність. Отже, своєчасне виявлення людей, із групи ризику по цих захворювань, дає можливість вчасно вжити необхідних заходів щодо профілактики розвитку ускладнень.

Проведене кілька років тому ретроспективне дослідження серед 10 пожежних департаментів штату Індіана (США) показало, що для попередньої оцінки стану здоров'я серця можна використовувати прості віджимання від полу.

У дослідженні взяли участь понад 100 чоловіків, середній вік яких становив 39 років, і які не мали обмежень щодо роботи. Учасників розділили на п'ять груп, залежно від кількості виконаних віджимань. Згодом протягом 10 років за ними спостерігали медики.

Читайте також: Чому пульс у стані спокою може залишатися високим

Результат вийшов таким: учасники, які на початку дослідження були здатні виконати 11 або більше віджимань, мали значно менший ризик у майбутньому зіткнутися із серцево-судинними захворюваннями. А от якщо чоловіки могли віджатися більше 40 разів, то ризик розвитку у них проблем із серцем та судинами становив лише 4 відсотки, порівняно з тими, хто виконав менше 10 віджимань (96%).

Таким чином, вчені дійшли висновку, що тести на віджимання можуть бути простим і доступним способом оцінки стану здоров'я серця, на відміну від дорогих скринінгових програм і методик оцінки аеробних можливостей людини.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK