Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Сухість очей загрожує тим, хто багато часу проводить перед екраном комп'ютера чи смартфона, тобто практично всім нам.

Напевно, ви хоча б раз відчували цей синдром після тривалої роботи за ноутбуком або «залипання» в телефоні. Спираючись на думку фахівців, поговоримо про те, як боротися із сухістю очей.

Як лікувати синдром сухого ока

  • Застосовувати краплі зі штучною сльозою. Однак самостійний вибір крапель хоч і не принесе шкоди, але й користі теж: сьогодні є краплі з різним складом, тому ті, що підійдуть саме вам повинен підібрати лікар.
  • Пройти лікування лазером. Сучасні офтальмологи лікують синдром сухого ока не лише краплями. Циркуляторна лазерстимуляція слізних залоз - вид фізіотерапії, який покращує продукування та склад сльози. Причому, на відміну від крапель одного курсу лікування, вистачає мінімум на півроку.
  • Лікувати супутні захворювання, що призводять до синдрому сухого ока.
  • Купити зволожувач повітря.
  • Ставити будильник через кожні 10 хвилин, коли працюєте за комп'ютером. Це буде сигналом, що настав час гарненько поморгати.
  • Для тих, хто носить контактні лінзи, зробити лазерну корекцію зору, якщо немає протипоказань.

Читайте також: Корисні продукти, які зміцнять імунітет навесні

Однак пам'ятайте, що правильний діагноз, так само як і ефективне лікування, ви зможете отримати тільки у професійного лікаря. А тому, за наявності проблем з очима, звертайтеся за допомогою до офтальмологів, оскільки самолікування найчастіше погіршує ситуацію.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK