Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Важливо грамотно підійти не тільки до процесу тренування, але й відновлення. Як правильно це робити – розповідаємо в статті.

Правильний підхід до відновлення після тренування відіграє величезну роль у досягненні фітнес-цілей. По-перше, відновлення допомагає організму заповнити втрачені ресурси та енергію після інтенсивних навантажень, адаптуватися до них, підвищити витривалість.

Крім того, грамотне відновлення сприяє зміцненню м'язів та зв'язок, що знижує ризик отримання травм під час наступних тренувань.

Важливо розуміти, що приділяючи увагу і час процесу відновлення після тренування - ви успішніше рухаєтеся до своїх спортивних цілей. А тому:

1. Слідкуйте за харчуванням

Є така думка, що для швидкого відновлення після тренування потрібно обов'язково поглинути порцію білків. У атлета відкривається білкове/вуглеводне вікно, і в цей період активно відновлюються пошкоджені м'язові волокна.

Насправді приділяти увагу правильному харчуванню необхідно завжди, і не тільки після тренування. Не менш важливий раціон і у міжтренувальні інтервали, коли організму потрібні не тільки білкова їжа, а й овочі, морепродукти.

Овочі та морепродукти багаті на корисні речовини

Овочі та морепродукти багаті на корисні речовини

Unsplash

2. Почніть практикувати масаж

При інтенсивних навантаженнях відновлювальний масаж необхідний мінімум раз на тиждень. Фаховий масажист – це ваш захист від травм та хвороб.

Читайте також: Як зрозуміти, що у вас нестача води в організмі?

Якщо немає можливості скористатися послугами масажиста для боротьби зі втомою, можна викоритсати самомасаж. Як прийоми самомасажу використовуємо - погладжування, розтирання і розминання.

Процедуру починають з волосся, потім переходять на обличчя, далі йдуть шия, спина, поперек. Передня частина тіла: груди, живіт, руки та ноги. Задню частину теж не варто залишати поза увагою.

Не хочеш сам собі робити масаж, попроси подругу

Не хочеш сам собі робити масаж, попроси подругу

depositphotos.com

3. Висипайтеся

Уві сні знижується загальний рівень обміну речовин, нормалізується артеріальний тиск, температура тіла, падає тонус м'язів, відбувається перерозподіл крові, серце та легені працюють в економрежимі.

Читайте також: Чому не варто переїдати після тренування

Тривалість сну, необхідна повного відновлення після тренування, для кожної людини індивідуальна, але переважно це від 7 до 9 годин. Для якісного сну необхідні тиша та зручна постіль. Вітається легка вечеря - але не пізніше, ніж за 3 години до того, як лягаєте відпочивати. Засипати краще до опівночі.

[[image_tag image_id="1670430" image_size="full" image_zoom="1" /]

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK