Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Заміна звичайної кухонної солі калієвою може знизити ризик розвитку гіпертонії на 40%. Вчені провели експеримент, який може змінити систему харчування.

Серцево-судинні захворювання є однією з основних причин смертності серед людей похилого віку. Щодня тисячі, якщо не мільйони людей у всьому світі помирають від хвороб серця. Однак багатьох проблем, пов'язаних із серцево-судинними захворюваннями, можна уникнути, якщо обмежити споживання певних продуктів.

Одним з таких, який додається до всіх страв, є натрієва сіль. І якщо в малих дозах вона майже безпечна, то тривале, систематичне її вживання (яке практикують майже всі) дуже часто веде до проблем із серцем.

Вчені з Китаю провели експеримент, зібравши 611 пацієнтів віком 55 років і старше з 48 будинків для людей похилого віку. У всіх учасників був артеріальний тиск нижче 140/90 мм рт.ст., і вони не приймали антигіпертензивних препаратів. 313 учасників дослідження перейшли на калієву сіль, тоді як решта продовжила вживати звичайну. Через 2 роки дослідники провели медичний огляд, звіт про який було опубліковано в журналі JACC.

Читайте також: Чому пульс у стані спокою може залишатися високим

У результаті стало відомо, що ризик розвитку гіпертонії в групі, яка вживала калієву сіль, була на 40% нижчою, ніж у тих, хто вживав звичайну. Навіть у разі використання замінників солі, вони також не сприяли зниженню артеріального тиску. Цю проблему вирішувала лише калієва сіль.

Це відкриття може призвести до серйозних змін у системі харчування. Заміна видів солі, вважають китайські фахівці, може мати значний вплив на здоров'я серцево-судинної системи. Однак, на їхню думку, все ж таки необхідно провести додаткові дослідження, щоб визначити всі ризики та доцільність переходу на калієву сіль у принципі.

Зрозуміло, цілком відмовитись від солі неможливо, проте радикальне зниження її споживання може значно покращити здоров'я серця у багатьох людей. Про що невпинно продовжують говорити своїм пацієнтам лікарі.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK