Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Насамперед тому, що рослина допомагає боротися з хворобами

Корінь імбиру широко популярний, має низку переваг для здоров'я. Зустрічається у кількох формах: цілісний корінь, порошок, спеції, сік, нарізані скибочки чи слайси, і навіть таблетки, чай та інші запатентовані добавки.

Додавши корінь імбиру в щоденний раціон, налагодиш травлення, позбавишся здуття живота, почнеш худнути, зміцниш імунітет. Багато в чому цілющі властивості рослини пов'язані з великою кількістю антиоксидантів .

Сьогодні імбир популярний як чудодійний засіб від багатьох проблем зі здоров'ям: полегшення болю в животі, боротьбі з інфекціями, і навіть для зниження ризику інфаркту та появи раку.

Можливо, в останні десятиліття він став популярним як «супер їжа», але імбир як корисний для здоров'я інгредієнт, безумовно, не новинка. Корінь імбиру використовувався як рослинний лікарський засіб протягом тисячоліт .

Читайте також: Чай від хвороб: ТОП корисних властивостей напою

За словами дієтологів, імбир – близький родич куркуми, і тому вважається однією з найкорисніших спецій у світі. Він має цінні антиоксидантні властивості, які походять від фенольного з'єднання гінгеролу. Ця сполука міститься в натуральних оліях кореня імбиру, що надає рослині його гострого смаку і аромату. Вважається, що саме гінгерол відповідає за антиоксидантні та протизапальні властивості рослини.

Unsplash

Що таке імбир?

Корінь імбиру - це спеція родом із Південно-Східної Азії, але в даний час вона використовується в усьому світі для різних медичних та кулінарних цілей.

Щодо особливостей харчування, імбир низькокалорійний: порція ¼ чашки нарізаного свіжого кореня = близько 20 калоріям.

Столова ложка свіжого кореня імбиру містить такі вітаміни та мінерали:

· вітамін С, магній, фосфор, цинк, фолат, рибофлавін, ніацин, залізо, калій, В6 та В3.

Корінь імбиру не багатий на поживні речовини в традиційному сенсі, хоч і має значну кількість вітамінів і мінералів. Насамперед він поживний через фітонутрієнти, що містяться в ньому, зокрема гінгероли, які перетворюють його на сильний протизапальний засіб. Це з'єднання робить плід дуже корисним для здоров'я. Деякі з найпоширеніших застосувань кореня імбиру включають: біль при артриті, полегшення нудоти, лікування розладу шлунка, зниження рівня холестерину, допомога у втраті ваги та багато іншого.

Подобається тобі ця рослина чи ні, до свого добового раціону включити її однозначно варто.

Unsplash

Чи корисний корінь імбиру?

Очевидно: корисний.

Корінь імбиру неймовірно поживний і містить величезну кількість потенційних переваг для здоров'я. Нещодавні дослідження показали, що цей продукт, можливо, допомагає захистити від раку, і його навіть розглядали як альтернативну терапію. Інші дослідження говорять про потенційний ефект у профілактиці хвороби Альцгеймера. Вважається, що поряд з протизапальними та антиоксидантними властивостями корінь імбиру також має антимікробні властивості.

Потенційні лікувальні властивості імбиру цьому не закінчуються. Фахівці кажуть, що плід, як передбачається, допомагає знизити біль від остеоартриту, допомагає схуднути, має антидіабетичні властивості та стабілізує серцебиття + запобігає ризику появи аритмії.

Unsplash

Як слід використовувати імбир?

Є багато способів додати імбир у свій раціон. Дякуємо за це безлічі форм продукту на ринку: від свіжого кореня - до порошків та чаю.

Корінь імбиру має дуже сильний пряний смак, який доповнює багато страв. Хоча імбир найпопулярніший в азіатській кухні, сьогодні його можна зустріти скрізь. Причина - цілющі властивості продукту. Імбир особливо добре поєднується з соками та смузі, надаючи їм пікантного смаку. А ще він – популярне доповнення до чаю. Просто замочи скибочку рослини в окропі на 10 хвилин, і отримаєш ароматний, насичений поживними речовинами напій .

Читайте також: Знайдено супер-коктейль для здорових судин

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK