Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Якщо раптом сьогодні п'ятниця, чи просто є настрій випити, а приводу ніяк не вдається знайти, прочитай цю статтю. Гарантуємо: не встигнеш дочитати – помчиш у найближчий маркет за пляшкою віскі

Віскі – один із найпопулярніших алкогольних напоїв нашого часу. І протягом останніх кількох років посідає лідируюче місце у світі за обсягом продажу серед усіх міцних алкогольних напоїв.

 

Читай також: Шотландський віскі: 5 кращих сортів для цього вікенду

Величезна популярність напою частково зумовлена різноманітністю сортів, видів, добавок, сумішей – від канадського та ірландського віскі до бурбона з Теннессі. До цього додай той факт, що віскі має безліч лікувальних властивостей, що цілком пояснює, чому цей алкоголь в даний час - король спиртних напоїв.

Трішки історії

Протягом століть віскі використовували переважно лише в медицині. Він був популярний при лікуванні віспи, проблем із травленням, кашлю, туберкульозу, болів у животі та багато іншого. Навіть під час “сухого закону” уряд дозволив торгувати віскі в ліцензованих аптеках за умови рецепту від лікаря. Цілющі властивості цього напою були загальновизнаними, так що для лікування, наприклад, кашлю, лікар напевно призначив би тобі віскі.

Розкашлявся? Полікуй себе цим напоєм:

А тепер розповімо про лікувальні властивості, які має віскі.

№1. Допомагає запобігти ожирінню

Віскі містить 0% жирів, 0% холестерину, а вуглеводи та калорії, що містяться в ньому, дуже швидко розщеплюються замість того, щоб осідати на твоїй талії. Віскі позитивно впливає на травлення, стримує від переїдання, що, у свою чергу, сприяє втраті зайвої ваги.

№2. Покращує стан серцево-судинної системи

Читай також: Ліки з бочки: ТОП-5 цікавих фактів про віскі

Розслаблюючи стінки судин, віскі запобігає накопиченню на них холестерину. Крім того, антиоксиданти, виявлені у віскі, допомагають знизити ризик серцевого нападу або інсульту за рахунок зниження рівня "поганого" холестерину (ліпопротеїнів низької щільності), тоді як збільшується рівень "хорошого" холестерину (ліпопротеїнів високої щільності).

Віскі: п'ять причин пити по чарці щодня

Віскі: п'ять причин пити по чарці щодня

barupapp.com

№3. Бореться з раком

У віскі міститься більше антиоксидантів, ніж у червоному вині. Крім того, у цьому напої була виявлена елагова кислота, яка запобігає вступу ДНК в контакт з раковими сполуками. Вона також допомагає захистити організм від шкідливого впливу хіміотерапії.

№4. Віскі – друг пам'яті та мозку

Усі антиоксиданти, згадані вище, оздоровлюють мозок, покращуючи кровообіг. З'ясовано також зв'язок між вживанням віскі та зниженням ризику хвороби Альцгеймера та недоумства. Однак, щоб вивчити цей процес більш докладно, вчеі проводять необхідні подальші дослідження.

№5. Діабетикам також можна

Читай також:Найкращий віскі: названий найпопулярніший бренд у світі

Низький вміст цукру в цьому напої дозволяє вживати його хворим на цукровий діабет. Вживання віскі не загрожує сплеском рівня глюкози у крові. Цей напій також покращує здатність організму регулювати рівень інсуліну та глюкози.

Віскі: п'ять причин пити по чарці щодня

Віскі: п'ять причин пити по чарці щодня

nicework.co.za

Бонус

Віскі допомагає зняти напругу, стрес, розслаблює м'язи, покращує кровообіг та самопочуття загалом.

Це лише деякі приклади випадків, коли віскі може допомогти твоєму тілу та здоров'ю. Щоправда, ключ до освоєння будь-якої з цих цілющих властивостей у мудрому та помірному його вживанні. Тож наступного разу, коли знову прикладатимешся до пляшки, пам'ятай: поміркованість – головне правило.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK