Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Якого б об'єму не були твої біцепси, хоч скільки б кубиків не промальовувалося на твоєму животі, усе це повинні впевнено носити сильні ноги. Дізнайся про те, як їх прокачати

Не лінуйся приділяти увагу і присіданню – воно корисне для м'язів усього тіла.

 

1. Підвищення рівня вироблення гормонів

Читай також: Домашні залозки: як накачатися гантелями

Вправи, що змушують працювати все тіло, є потенційними стимуляторами вироблення таких гормонів, як тестостерон і гормон росту, необхідні для збільшення м'язів. Це відбувається тому, що такі навантаження залучають у роботу практично кожен м'яз тіла, що є сильним стимулом для того ж зростання. Встанови вагу, яка змусить тебе попітніти, щоб отримати викид анаболічних гормонів у кров, які, у своєю чергою, допоможуть наростити м'язи скрізь, а не тільки в нижній частині тіла.

2. Зміцнення тулуба

Оскільки зазвичай навантаження при присіданнях йде зверху вниз, у вигляді гантелей або штанги, тулубу доводиться працювати двічі, щоб запобігти травмам і зберегти правильну стійку. Враховуючи роботу твого черевного преса, важкі складні, багатосуглобові вправи (на зразок присідань) мають бути кістяком тренування. Включення присідань зі штангою на грудях за рахунок того, що штангу доводиться утримувати перед собою, підвищує навантаження на тулуб і допомагає розвинути супер-сильну середню частину тіла.

3. Поліпшення гнучкості

Читай також: ТОП-10 головних секретів для спортзалу

При виконанні вправи на повну амплітуду, ти не тільки розвиваєш силу, але також покращиш гнучкість тіла. Глибокі присідання допомагають збільшити амплітуду руху стегон загалом. Виграш: зменшення болі у спині, покращення рухливості у повсякденній активності або у спортивних заходах. Бонус: краса та естетика вигляду твоєї п'ятої точки. Для підвищення ефективності присідань рекомендуємо виконувати їх із обтяженням, наприклад, штангою.

4. Зниження ймовірності отримання травми

Розвиток м'язів в області колінних та кульшових суглобів - хороший спосіб знизити ймовірність отримання травм під час стрибків, бігу, будь-якої іншої активності. Присідання формуюють твої сідниці, квадрицепси, зміцнюють м'язи задньої поверхні стегна – основні стабілізатори, що використовуються під час переміщень на ігровому полі. Використовуй варіанти присідань на одній і двох ногах, що допоможе створити куленепробивний низ тіла.

5. Зміцнення низу тіла

На перший погляд зрозуміло, проте ще раз скажемо, що різні варіанти присідань є ключем до розвитку сили нижньої частини тіла. Хоча вправи на тренажерах на кшталт згинання і розгинання ніг можуть ізольовано розвивати м'язи задньої поверхні стегна і квадрицепси, присідання задіють кожен м'яз низу спини, змушуючи їх працювати узгоджено і розвиваючи їх як при реальних навантаженнях. Оскільки ти не зафіксований у тренажері, ти також розвиваєш м'язи-стабілізатори та виявляєш потенційний дисбаланс між правою та лівою сторонами.

Як накачатися вдома: ТОП-10 вправ

Якщо ти звертав увагу, твої стегна зміщуються з боку на бік під час рухів. Підсумок: радимо відкласти своє его в сторону і використовувати вправи для однієї ноги (тобто присідання на одній нозі) - для зміцнення і основних м'язів, і стабілізаторів стегон.

6. Збільшені вертикальні стрибки

Здатність потужно випрямляти ноги – ключовий фактор у покращенні вертикальних стрибків. Присідання надають силу м'язам ніг і підвищують цю здатність. Як бонус - присідання не просто допомагають розвивати енергію, міць, вони допомагають її накопичувати. Це призводить до зниження травматизму під час віддачі. Включай у тренування як "важкі" присідання для розвитку сили, так і "легкі", швидкі, для розвитку вибухової сили, і скоро закидатимеш баскетбольний м'яч з висоти рівня кошика.

7. Підвищення ефективності тренувань

Як накачатися на турніку: 10 порад для всіх груп м'язів

Забудь про порожні втрати по кілька годин на день, стрибаючи від тренажера до тренажера в пошуках гарного тренування. Включи кілька підходів з "важкими" присіданнями в тренувальну програму, і зрозумієш, що ти ігнорував. Ця вправа, що включає в роботу все тіло, підніме частоту серцевих скорочень і швидко змушує ноги "горіти". У тебе залишиться більше часу на зміцнення м'язів тулуба або використання масажерів, розтяжку.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK