Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Дізнайся, які жироспалювачі пити, і чи варто їх взагалі вживати, якщо потрібно швидко схуднути

Консультує Вікторія Олійник, преміум майстер-тренер у BodyArt fitness.

Поради експерта: пити чи не пити жироспалювачі

Поради експерта: пити чи не пити жироспалювачі

Нині на ринку представлено дуже багато препаратів жироспалюючого впливу. Їх вибір та вживання є відповідальним завданням для кожного, хто про це думає. Прочитай цю статтю перш, ніж купувати та налягати на жироспалювачі.

 

Читай також: Аеробні навантаження: як вони допомагають у житті

Жироспалювачі препарати розраховані на широке коло споживачів. Май на увазі, що ідеальні схеми споживання та принципи використання залежать насамперед від стану твого здоров'я, способу життя та рекомендацій твого тренера.

Жироспалювачі – це вид спортивного харчування, основною функцією якого є стимулювання обміну речовин в організмі за рахунок придушення апетиту, зниження всмоктування жирів та вуглеводів із травного тракту, блокування синтезу (утворення) жиру у жировій тканині та виведення зайвої рідини. Всі ці ефекти залежатимуть від конкретного виду жироспалювача. Головним чином, жироспалювачі прискорюють розщеплення жирових молекул і перетворюють жир на енергію, збільшуючи її витрату.

Ефективність дії жироспалювачів збільшується під час тренування та за умови дотримання режиму харчування. Для людей малорухливих і таких, что не дотримуються дієти, ефективність препарату знижується або зовсім відсутня.

Класифікація жироспалювачів

Жироспалювачі можна розділити на дві великі групи: ліпотропіки і термогеніки.

Ліпотропні жироспалювачі

Читай також: Рада Чемпіона: скинь зайві кіло

Ліпотропні жироспалювачі – це ефективні натуральні компоненти для схуднення, які розщеплюють жир, а також зменшують апетит та блокують засвоєння нових жирів та вуглеводів з їжі. До складу мелотропних входять ліпотропіки (L-карнітин, метіолін, хітозан(хітин), лецитин, холін, інозитол) та інші.

Найбільш популярним і широко використовуваним засобом, що посилює жироспалювання, є L-карнітин.

L-карнітин - це жироспалювач, який надає заспокійливу дію на нервову систему і вважається безпечним. L-карнітин, за своєю суттю, є вітаміноподібною речовиною, яку людина отримує з їжі тваринного походження. L-карнітин зменшує вміст жирних кислот у крові за рахунок посилення інтенсивності їх проникнення в мітохондрії клітин, де відбувається їхнє окислення.

Застосування L-карнітину є ефективним за наявності 3-х факторів: аеробні навантаження, обмеження споживання вуглеводів, відповідні порції.

Поради експерта: пити чи не пити жироспалювачі

Поради експерта: пити чи не пити жироспалювачі

youtube.com

Термогеники

Читай також:Замість бігу: 10 жироспалюючих вправ

Термогеніки (термодженіки) впливають на розщеплення жиру в організмі, що призводить до виходу жирних кислот у кров – різкого посилення обміну речовин. При цьому організм виробляє тепло – процес називається «термогенез». Термогенез (тепло) утворюється за рахунок спалювання калорій. Стимулює роботу центральної нервової та серцево-судинної систем.

Термогеники складаються з різних комбінацій компонентів. Найбільш популярні: екстракт ефедри, кофеїн, йохімбін, гуарану та інші. Дія: пригнічується апетит, спалюються калорії та жири, підвищується енергія.

До прийому термодженіків з обережністю слід ставитися людям із підвищеним АТ (гіпертонікам), захворюваннями нирок, патологіями шлунково-кишкового тракту, порушенням функцій щитовидної залози. Застосування термоджеників викликає підвищене потовиділення і, як наслідок, втрату мікроелементів. Тривалий прийом може спричинити безсоння, нудоту, підвищену нервову збудливість, апатію.

Читай також: Немає переїдання чи як виглядають 200 калорій?

І все-таки, почни свою програму спалювання жиру самостійно без додаткових стимулюючих засобів. Дотримуйся режиму харчування та тренувань, не забувай про воду – це найпотужніший жироспалювач, тому що всі процеси в організмі без достатньої кількості рідини не відбуваються. Хороший фітнес-клуб із професійною командою тренерів – це найбільш ефективна заміна будь-якого жироспалювача.

Поради експерта: пити чи не пити жироспалювачі

Поради експерта: пити чи не пити жироспалювачі

depositphotos.com

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK