Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Тренуєшся вже не перший місяць, а відчуваєш себе так само мляво, та й виглядаєш не краще. У чому ж причина?

У нашій рубриці "Роби це правильно" на MPort ми розповідаємо про основні навички фітнесу, які має знати кожен. Від станової тяги до згинання на біцепс і не тільки: в публікаціях докладний опис вправ та поради експертів, які допоможуть навчитися правильно працювати у тренажерному залі.

Відсутність результатів закінчується розчаруванням. Зникає мотивація і абонемент у спортзал відразу губиться десь у задній кишені закинутих глибоко в шафу штанів. Через місяць ти знову про нього згадуєш і в тренажерці повертаєшся до того, з чого починав. Саме тому в січні кількість охочих позайматися різко зростає, а у березні у спортзалах відносно тихо.

Дорогий і шановний читач MPort, знай: необачно покладатися виключно на силу волі, щоб досягти спортивного результату. Крім неї (волі) потрібно ще позбутися наступних шести причин.

1. Не ставиш конкретних цілей

Кожен може сказати: "хочу привести себе у форму" або "мені потрібно схуднути". Але як виглядає твій особистий фінішний результат? Чи задумався ти про конкретну вагу? Сантиметри у талії? Кількість підтягувань на турніку? Щоб мати правильну мотивацію, має бути мета — те, чого потрібно прагнути, і, звичайно, те, з чим ти можеш порівняти свій прогрес.

Будь конкретним і відстежуй покращення. Коли бачиш, як далеко просунувся, то легше знову ступити на вірний шлях.

Читайте також: Як зробити заняття спортом регулярними

2. Відсутність плану

Немає тренувального плану – твої заняття будуть нетривалими та малоефективними. Тому розроби програму, а потім наберися терпіння, сили духу та рішучості дотримуватись її.

 Програма має бути розроблена з урахуванням віку, цілей, дієти та вільного часу  – стверджує Стів Камб (тренер з Nerd Fitness). – Розробка програми тренувань для себе може бути лякаючою, але насправді це не так уже й складно і досить весело, коли починаєш розуміти основи».

Unsplash

3. Занадто швидко здаєшся

Людське тіло рефлекторно відступає, коли стає некомфортно. Тому багато хто інерційно годинами стирчать у залі, а результатів жодних. Запитай у будь-якого тренера, як часто йому доводиться просити клієнтів скинути темп або сходити на перекурчик. Над тобою посміються у відповідь.

Загалом: після того, як поставив собі мету, штовхай себе до їх досягнення, щоразу намагайся побити особистий рекорд. І результат майже гарантовано.

4. Робота з занадто великою вагою

«Кожен з нас прагне тиснути від грудей якнайбільше. Це нормально. Шкода тільки, що це часто закінчується спортивною травмою, — каже Том Холланд, фізіолог і автор книги «The 12-Week Triathlete». — Замість великої ваги раджу зосередитись на якості руху. Повільно виконуй: від повного розтягування до повного скорочення м'яза. Саме це допоможе досягти кращого результату».

5. Неправильне харчування

Можеш цілодобово тренуватися, але без правильного харчування у дзеркалі результату тобі не бачити. Тому концентруйся як на виконанні вправ, а й у їжі.

Найпростіше рішення — відмовиться від цукру та рафінованих вуглеводів. Потім забудь про алкоголь, бо останній — один із найпростіших способів саботувати прогрес. Тим більше, що випивка призводить до зайвих калорій і часто до втрати мотивації (похмілля веде до небажання йти до зали).

6. «База»

Виконувати скручування, щоб досягти кубиків на животі, або качати лише біцепс, щоб мати великі руки - це добре. Але "база" - вона і в Африці "база" (підтягування, віджимання, присідання). Це ключові вправи, у виконанні яких тіло працює як єдине ціле, спалюючи більше калорій.

PS М'язи потребують різноманітності. Якщо їм постійно не кидати виклик, вони так і залишаться на початковому рівні.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK