Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Якщо в останні кілька місяців ви намагаєтеся в черговий раз почати регулярно тренуватися, але в результаті вам не вдається зробити заняття спортом систематичними, тоді ці рекомендації точно для вас.

Ми всі знаємо, що систематичність є ключовим фактором під час занять фітнесом. Є важлива відмінність: бажання тренуватися та його фактичне виконання.

А як можна адаптувати свій спосіб життя, щоб включити фізичні вправи у щоденну та регулярну звичку? Ось кілька важливих кроків, які потрібно зробити, щоб розробити здоровий розпорядок тижня, якого ви зможете дотримуватися, щоб отримати бажаний результат.

Тайм-бокс вашого тренування

Вибір певного часу для тренувань – одна з найефективніших стратегій, які дозволяють зробити це звичкою. Виділений час для фітнесу подумки підготує вас до занять та допоможе вам бути дисциплінованим. На питання коли краще проводити тренування, однозначної відповіді немає. Хтось любить розпочати свій день із ранкових занять спортом — це дає їм заряд енергії, хтось намагається потрапити до зали вдень, а є такі, хто віддає перевагу вечірнім фізичним навантаженням.

Екіпіруйтесь

Значною перешкодою, коли справа доходить до фітнесу, є відчуття, що ви до нього не готові. Нове екіпірування або оновлення тренувального гардеробу, кросівок додадуть вам впевненості, а також додаткову мотивацію. Адже буде прикро, коли куплений для занять спортом одяг безглуздо валятиметься в шафі.

Читайте також: Спортивна форма для тренування: як правильно вибирати

Висипайтеся і правильно харчуйтесь

Думайте про сон як найважливішу складову вашого життя. А достатньо калорій, які ви отримуєте під час їжі, дадуть вам необхідну енергію для значних фізичних навантажень. Коли ви недостатньо відпочиваєте та харчуєтеся, краще зменшити інтенсивність тренування або зовсім її пропустити.

Почніть з малого

Не перестарайтеся із самого початку. Зайві навантаження на перших заняттях можуть позначитися на здоров'ї та відбити бажання тренуватися надалі. Коли ви намагаєтеся зробити заняття фітнесом регулярними, ключ у тому, щоб почати з малого та поступово збільшувати інтенсивність з часом. Підхід "все чи нічого" тут не працює. Навіть якщо ваша мета тренуватися щодня, вам не обов'язково це робити відразу. Два-три рази на тиждень – це нормально, якщо ви зосереджені на тому, щоб бути послідовним та докладати зусиль на кожному занятті. Як тільки ви підтягнете свою фізичну форму, можна переходити до більш частих та інтенсивних тренувань.

І найголовніше - тренуйтеся насолоду!

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK