Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Як поснідаєш, так твої мізки і працюватимуть увесь день. Тож з самого ранку заряджати свій IQ радимо наступними продуктами

Геть цукор, жирні стейки та бутерброди. Вчені взагалі довели, що щільний сніданок є причиною ожиріння. Тож з ранку снідай акуратно, без фанатизму, і їж наступне.

Яйця

Згідно з вченими з American Journal of Clinical Nutrition:

"Яйця покращують когнітивні функції головного мозку".

Читай також: Сніданок за хвилину: вісім бліц-ідей

Одним словом, яйця покращують пам'ять, розумову працездатність та інші функції головного мозку. Американці провели дослідження, в результаті якого дійшли висновку:

  • люди, що з'їдають половину вареного яйця щоранку, на 1.9 секунд проходять швидше тест на кмітливість.

Грецькі горіхи

Читай також: Смачний сніданок: 9 ідей для першої їжі

Поліпшують роботу мозку та активізують пам'ять. П'ять молодих волоських горіхів – добова норма вітаміну С, без якого швидко думати і не намагайся. А ще волоські горіхи запобігають передчасному старінню мозку + є ситними: їх заряду вистачить надовго: як для мозку, так і для м'язів.

Риба

Читай також: Чи ведеш активний спосіб життя? Снідай!

Експерти Університету Південної Каліфорнії стверджують: якщо з'їдати 100 г риби на сніданок, то помітно збільшиться швидкість реакції. А якщо рибу включати до раціону хоча б раз на тиждень, можна знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Брокколі

У цій капусті багато вітаміну К та бору. Їх недостатність — мінус до мозкової активності.

Какао

Читай також: П'ять способів приготувати здоровий сніданок

У бобах какао є антиоксидант флаванол. Він покращує кровообіг у головному мозку та запобігає появі хвороби Альцгеймера. Взагалі, флаванол не дає з'являтися та розвиватися дегенерації нервових клітин. Тому він дуже корисний для головного мозку.

Не любиш какао? Можеш з'їсти гіркий шоколад. Кава, молочний шоколад і чорний шоколад із цукром — не найкраща альтернатива.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK