Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Чай - відмінний спосіб вгамувати спрагу і погасити "гарячі труби" з похмілля. А ще вчені довели, що за його допомогою можна навіть зміцнювати здоров'я

Найкорисніший і здоровий чай той, який заварений із великого листя. Такий продукт менше морять хімікатами та пестицидами, перш ніж він опиниться в упаковці.

 

ЧИТАЙ ТАКОЖ: ТОП-5 найзбудливіших чаїв

Зелений чай

Для того, щоб зробити зелений чай ще кориснішим, вчені з університету Пердью рекомендують заварювати його з бузиною. Напій на 50% запобігає появі раку. А ще напій багатий на антиоксиданти.

Білий чай

Марія Стік, експерт чаїв торгової марки Amanzi, каже:

"Якщо приготувати білий чай з листя і почок рослини, в ньому зберігаються поліфеноли, що зміцнюють здоров'я".

А вчені з університету Derby (Англія) довели, що цей напій не містить фторидів, які вимивають кальцій із організму.

Чорний чай

Як і зелений, чорний чай також може похвалитися великою кількістю антиоксидантів. В білого чаю він позичив великий вміст поліфенолів. Але головна перевага чорного чаю - боротьба з підвищенням цукру в крові після того, як ти наївся вуглеводів.

Чай від хвороб: ТОП корисних властивостей напою

Чай від хвороб: ТОП корисних властивостей напою

depositphotos.com

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Від чорного чаю худнуть навіть миші

Зберігання

"Повітря, зокрема кисень і тепло згубно позначаються на чайних поліфенолах", - говорить Алан Крозієр, біохімік університету в Глазго.

Тому зберігай напій у герметичних упаковках у темних та прохолодних місцях.

Ситечко

Не соромся проціджувати чай. Це вбереже білизну зубів та сяйво посмішки (від залишків листя).

Температура води

Кроїзер стверджує, мовляв, окріп використовується для того, щоб прискорити процес проникнення корисних речовин із чаю у воду. Але така температура води часто вбиває ці корисні речовини. Як же чинити в таких ситуаціях? Варіант 1: заливай чай холодною водою і давай довго настоюватися. Або варіант 2:

  • Окріп - їм можна заливати лише чорний чай. І після закінчення 3-4 хвилин швидко витягати листя з посуду. Згідно з дослідженнями з Університету Каліфорнії, це не вплине на кількість антиоксидантів, які містяться у напої. А ще на 20% зменшить шанси померти від інфаркту.
  • 85 градусів – у такій воді не більше 4 хвилин рекомендується тримати литися зеленого чаю. Вчені з Університету Лідса кажуть, таким чином ти теж збережеш максимум антиоксидантів. А дослідники з Інституту Корнелл стверджують, що такий напій запобігає хворобі Альцгеймера.
  • 80 градусів – на 3 хвилини і лише для білого чаю. Згідно з дослідженнями, проведеними в Університеті Пейса, дві чашки такого ледь зафарбованого напою всього за 10 хвилин знищуватимуть не менше 80% вірусних бактерій, які живуть у твоєму стравоході.

Чай від хвороб: ТОП корисних властивостей напою

Чай від хвороб: ТОП корисних властивостей напою

wikipedia.org

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Чашка чаю допоможе порозумнішати

Інгредієнти

Дослідження Університету Пердью:

"Лимон та цукор у зеленому чаї на 300% покращують роботу катехінів - речовин, що зміцнюють імунітет".

Британський журнал Медичного Харчування:

"Ложка молока в чорному або зеленому чаї покращує засвоєння організмом антиоксидантів та поліфенолів".

Університет Порто:

"Гібіскус підвищує активність антиоксидантів, що містяться у чаї".

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Нова кава-чай: тільки для крутих

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK