Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Прокрастинація – тихий убивця. Вона рідко показує своє обличчя, причому вбиває більше, ніж невдача. І це сумно…

Багато хто замість того, щоб щохвилини ставати на крок ближче до своєї великої мети, заходять на YouTube подивитися відео про котиків або стирчать у соціальних мережах… А згодом і зовсім не бажають заводити розмову про втілення своєї мрії в реальність.

  • Прокрастинація схожа на кредитну картку: це дуже весело, доки ти не отримаєш рахунок

Усвідомлення того, що марно витратив час, енергію та потенціал, схоже на влучення кулі для боулінгу в живіт. Боляче. Особливо після того, як уявив, яким було б життя, якби зробив цей невелычкый крок кілька років тому.

Всі ми знайомі з проблемою прокрастинації. Знай: немає універсального підходу до її вирішення. Тож тут треба мислити нестандартно.

Читайте також: Лінь і прокрастинація: 9 причин твоєї безуспішності

Забудь про перфекціонізм. Прийми новий спосіб мислення

  • Занадто багато людей витрачають занадто багато часу, намагаючись щось удосконалити, перш ніж вони справді це зроблять. Замість того, щоб чекати досконалості, біжи з тим, що в тебе є. Виправиш по дорозі

Твоя думка визначає твою реальність. Можеш розглядати склянку наполовину повною або наполовину порожньою — вода не змінюється, змінюється твоя інтерпретація.

Не переймайся і продовжуй робити

Розглядай поганий результат не як витрачений час, а як версію 1.0 – сходинку на краще, що можеш зробити. Перша тобою приготовлена їжа була огидною. Твої перші повторення у тренажерному залі були невпевненими. Твої перші побачення у кращому разі виявилися сміховинними, а в гіршому викликали роздратування. Але ж треба з чогось починати.

Навіть якщо немає часу, навичок чи енергії для досконалого результату зі старту, ти все одно можеш зробити щось цінне.

  • Прочитай одну сторінку книги.
  • Зроби один підхід вправи.
  • Медитуй протягом однієї хвилини.
  • Їж здорову їжу щодня.

Ось усе, що потрібно робити. Коли це увійде до звички, тоді легше підтримувати темп, нарощувати оберти та вдосконалюватись.

Читайте також: Що заважає тобі стати мільйонером

Як рухатися вперед, якщо не вистачає мотивації

  • Хтось має сказати нам на самому початку життя, що ми вмираємо. Тоді кожен із нас міг би прожити життя на межі, щохвилини кожного дня. Зроби це! Все, що бажаєш, зроби це зараз!

Ось сувора правда життя: швидше за все ти помреш перш, ніж будеш до цього готовий.

Ось уся мотивація, яка тобі потрібна. Подивися на світ. Подивися на нескінченні можливості, розваги, на всі емоції, які можеш пережити, на всі пригоди, в які можеш вирушити. Невже ти готовий проміняти все це на меми з facebook?

Ти подумаєш: смерть прийде не скоро, піду ще щось на Netflix подивлюся. Але коли зіткнешся із суворою правдою свого обмеженого життя, це змусить тебе рухатися вперед.

Щоразу, коли відчуваєш лінь і відсутність мотивації, візуалізуй свою смерть. Мова не про картинки, як тебе тисне вантажівка чи тонеш у морі пива. Уявляй себе на смертному одрі і думай про те, як зазнаєш невдачі у всьому, чого хотів досягти і випробувати, бо відкладав реалізацію на потім.

Це не дуже приємне почуття і страшенно хороша мотивація.

Unsplash

Ще раз

  • Раціоналізація - це процес не сприйняття реальності, а спроби підігнати реальність під свої емоції.

Ти можеш змусити себе працювати продуктивніше так само, як змушуєш себе прокрастинувати.

Наприклад. Щоразу, коли має бути довга пряма ділянка шляху, вона здається нескінченною. Ти рахуєш кроки та боїшся життєвого вибору. Але коли крокуєш викривленою лісовою стежкою (де можеш бачити лише максимум на сотню метрів уперед), твоє сприйняття змінюється і завдання здається тками, що легше реалізувати .

Саме так і працює прокрастинація: Ще одне відео. Ще 5 хвилин». А потім минає півдня, півжиття… Але це також працює і навпаки. Якщо є бажання кинути до того, як закінчиш, скажи собі ще раз.

Ще одна сторінка для читання. Ще один рядок коду. Ще один підхід. З кожним "ще одним" не тільки робиш більше, але й відчуваєш, як зростає мотивація. А все тому, що наступаєш на горло своєму лінивому «я».

Читайте також: У сталевих обіймах облому: як змусити себе не лінуватися

Як усунути відволікаючі фактори

  • Коли ми захаращуємо себе уявними зобов'язаннями, непотрібними діями та відволікаючими факторами, які лише вбивають час, ми послаблюємо силу свого життя.

Твоє оточення впливає на тебе більше, ніж ти думаєш. Помісти себе в кімнату зі здоровими людьми, і тобі захочеться потренуватися. Підприємцями – будувати бізнес. "Курцями" - скрутити косячок і послухати Snoop Dog .

Якщо оточуєш себе факторами, що відволікають, — що ж… Одного повідомлення в телефоні достатньо, щоб затягнути тебе в цифрову кролячу нору на кілька годин. Але ти можеш усунути більшість факторів, що відволікають, використовуючи просту техніку. Називається вона дизайн середовища.

Налаштуй своє середовище так, щоб воно працювало на тебе.

  • Прибери телефон подалі.
  • Заховай пульт від телевізора та заміни його книгою.
  • Завантаж блокувальник веб-сайтів.
  • Наведи лад на своєму столі, щоб ніщо не відволікало.
  • Налаштуй маршрутизатор Wi-Fi на вимкнення в певний час.

Список нескінченний. Проектуй навколишнє середовище правильно і подолаєш прокрастинацію на автопілоті.

Резюме

Щодня ти робиш вибір. Приймай правильні рішення, щоби потім не шкодувати. Ну а якщо прокрастинація бере гору, використовуй одну з наступних чотирьох порад.

  1. Якщо ти перфекціоніст: роби невеликі кроки і оформлюй свої початкові зусилля як версію 1.0
  2. Якщо не вистачає мотивації: пам'ятай, що помреш, і в тебе немає часу, щоб марнувати його марно
  3. Якщо знаходиш виправдання: обдури мозок, змусивши його робити більше. Розбий роботу на маленькі частини та вмовляй себе зробити на одне завдання більше.
  4. Якщо легко відволікаєшся: сплануй своє середовище так, щоб зосередитися та продуктивно працювати.
  • По-справжньому щасливі ті люди, котрі розірвали ланцюги прокрастинації, тих, кого задовольняє виконання своєї роботи. Вони сповнені прагнення, ентузіазму, продуктивності. Ти також можеш бути таким.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK