Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Найкращий спосіб подолати лінощі та неорганізованість — це не планувати нічого зайвого і не намагатися догодити всім

Кожен хоч раз у житті казав собі: "Щось я розлінився... Все, з понеділка починаю нове життя". Але приходить той самий понеділок, за ним інший і третій, а життя так і не змінюється. Виховати в собі невтомну бджілку не допомагають ні добрі поради, ні розумні книги, ні вічне невдоволення дружини.

Читай також: Рецепт чоловічого щастя: забудь про лінь

Багато хто вважає, що лінь виникає від слабкої волі. Хтось упевнений, що його у дитинстві не привчили до дисципліни. І саме тому лінь потрібно долати найжорсткішими заходами.

Проте у всьому, що стосується людської психіки, як кажуть медики, насильство — поганий помічник. Набагато ефективніше спробувати себе перебудувати чи переконати.

Кому це потрібно

Починати боротьбу з лінощами краще з інвентаризації справ. Тобто для початку з'ясуй, що робити тобі особливо ліньки. Адже лінуємося ми або, якщо тобі так приємніше, або відкладаємо на "потім" далеко не все. Склади список справ, руки до яких ніколи не доходять або доходять дуже рідко. Ще один список нехай складається зі справ, які ти все-таки виконуєш в будь-якому випадку. Потім у кожному з них простав імена людей, яким це особливо вигідно — тобі, друзям, дружині, начальству...

Нерідко в списку справ і обов'язків, що ігноруються, виявиться і те, що повинні робити інші люди, або що вигідно тільки їм.

Читай також: Ледачі чоловіки хворіють на рак частіше

Припустимо, ти цілком спокійно можеш повечеряти без хліба, а твоя дружина чи подруга за стіл не сяде за таких обставин. І не дивно, якщо ти постійно лінуватимешся або просто забуватимеш купити в найближчому гастрономі батон. Оскільки особисто тобі він не важливий як продукт. Отже, провівши аналіз справ, на які не вистачає часу та сил, насамперед викресли все те, що робити не обов'язково, і що робити доводиться на прохання інших людей.

Бувають, звичайно, крайні ситуації, коли, скажімо, дружина сидить удома з маленькою дитиною, а ти не в змозі відірватися від телевізора і сходити до магазину. У такій ситуації варто включити силу волі і виконати її вимоги. Якщо ж інші члени сім'ї можуть зробити самі те, що вимагають від тебе, то потрібно просто делегувати їм відповідальність за ті справи, які їм необхідні.

У сталевих обіймах облому: як змусити себе не лінуватися

У сталевих обіймах облому: як змусити себе не лінуватися

depositphotos.com

Будь реалістом

Читай також: Через не можу: як мотивувати себе

Іншим важливим принципом у спробі побороти лінощі є принцип "Не перестарайся". Деколи ми пишемо собі на день список із двадцяти справ, робимо десять, і переживаємо через нашу бездарність і нездатність дотримуватися правил. Пишемо наступного дня тридцять справ, і знову не вкладаємось у графік.

Згодом настає якась безпорадність і ти поринаєш в апатію, і цілковиту байдужість. У такому разі склади рейтинг справ і намагайся залишити в плані лише найнеобхідніші. А вже з цими пріоритетами намагайся проратися і виконувати щодня все, що задумав.

Не лізь зі шкіри геть

Читай також:Вбий лінощі: як з нею поборотися одним аксесуаром

Ще один варіант побороти лінощі – розібратися зі своїми почуттями. Ми лінуємося робити те, що, м'яко кажучи, не викликає у нас захоплення. Особливо це стосується відносин із іншими людьми. Якщо тобі, наприклад, ліньки шукати і купувати подарунок колезі до дня народження, постарайся обмежитися привітанням на словах чи коробкою цукерок. Не завжди варто напружувати себе справами, які викликають огиду. Просто знайди у собі мужність відмовитися від них.

У сталевих обіймах облому: як змусити себе не лінуватися

У сталевих обіймах облому: як змусити себе не лінуватися

ecestaticos.com

Підсумок

Читай також: Якщо ліньки працювати: 3 способи мотивувати себе

Якщо підбити підсумок усьому сказаному, то в спробі побороти лінь найголовніше — зрозуміти, чого саме ти хочеш. Викресли із планів зайві справи та доручення інших людей, які вони самі спроможні виконати. І ще. Навчися не ґвалтувати себе, намагаючись постійно догодити оточуючим. І тоді ти з подивом знайдеш, що справ у твоєму списку залишилося менше, але тобі їх виконувати зовсім не складно.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK