Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

В інтерв'ю та фотосесії для GQ актор розкрив усі таємниці переосмислення ікони шпигунських фільмів.

Зовсім недавно Деніел Крейг (про еволюцію стилю актора читай тут ) знімався в останніх сценах у ролі Джеймса Бонда - сценах погоні на задньому дворі студії "Пайнвуд", на захід від Лондона. На знімальному майданчику був міський краєвид Гавани – кадилаки та неон. Сцена була б знята на Карибах навесні, якби Крейг не порвав зв'язки на кісточці і не переніс операцію. Йому було 37 років, і він був блондином, коли його назвали найвідомішим шпигуном у світі у 2005 році. Зараз актору 52 роки, його волосся сивувате, і він відчуває напади артриту. "Ти стаєш все міцнішим і міцнішим, - сказав нещодавно Крейг. - А потім ти просто не підстрибуєш".

GQ

GQ

Читайте також: Дэниел Крейг тяжело травмировался на съемках "Джеймса Бонда"

Кожен кадр нового кіно про Бонда - це своя особлива версія хаосу, і створення No Time To Die, п'ятого та останнього фільму Крейга у цій ролі, нічим не вирізнялося. Крім того, що актор отримав безліч травм, а прем'єру перенесли на півроку через коронавірус ( подробиці тут ). На Місяці "гуляло" більше людей, ніж грало роль шпигуна, а Крейг був Бондом найдовше - 14 років. Та й саме виробництво стрічок про агента 007 консервативне: офіс кіносправ - за кілька хвилин ходьби від Букінгемського палацу, мелодія великої теми не змінилася за півстоліття, трюки в основному справжні, а сценарії -  пекло для акторів.

GQ

GQ

Тепер, коли його "епоха шпигунства" добігає кінця, Крейг намагається зрозуміти, що з ним сталося і чого він досяг за цей час. Багато критиків визнають, що актор підняв планку ролі Бонда на неймовірну висоту, але Деніел відмовляється вірити в це. Мабуть, він надто скромний.

GQ

GQ

Фільми про Бонда з Крейгом у головній ролі вже зібрали понад 3 мільярди доларів. Він також змінив роль драматичних рамок. В особі Крейга Бонд постарів, закохався і вперше заплакав. Він втратив єхидну усмішку і отримав внутрішню сповненість. У той же період Британія, яку Бонд, до певної міри, завжди уявляє, пережила надзвичайну метушню і невпевненість, стався #MeToo, і стало зовсім незрозуміло, чи потрібно взагалі кіно про сильного чоловічого персонажа. Але Крейг і з цим впорався, зігравши шпигуна різноманітно, відбиваючи його багатогранну сутність та створивши об'ємного персонажа з переживаннями, емоціями та складнощами.

GQ

GQ

Франшиза Бонда на початку 2000-х була невизначеною. Пірс Броснан знявся тоді у чотирьох фільмах і був прямим послідовником попередніх версій шпигуна: темних, грубих, жорстких. Крейг був зовсім іншим - блондин з арт-хауса, якого ніхто не сприймав Бондом у класичному розумінні. Однак режисери відчували, що світ змінився, отже, і природа фільмів повинна змінитися відповідно до нової ери. Деніел намагався відмовити продюсерів від вибору, але вони були наполегливими. Зараз складно уявити когось іншого в ролі Джеймса Бонда.

GQ

GQ

Читайте також: Машина Бонда подъехала: теперь это 1000-сильный "гибридник"

Після того, як Крейг погодився зіграти Бонда, студія наполягла на пробах. Ритуал франшизи полягає в тому, що всіх потенційних Бондів просять розіграти ту саму сцену, момент з фільму "З Росії з любов'ю", в якому шпигун повертається у свій готельний номер, де знаходить російського агента Тетяну, голу в ліжку. Крейг підійшов до завдання, не намагаючись скопіювати своїх попередників: він відіграв "книжкового" Бонда, який був холодним, складним, але людяним. Це підтвердило правильність вибору актора. Казино "Рояль", перший фільм Крейга-Бонда, став хітом у всьому світі. Це найкасовіший фільм франшизи на сьогоднішній день. Крейг став першим актором Бонда, який був номінований на BAFTA.

GQ

GQ

GQ

Сьогодні Крейг - уособлення стилю, ідеал актора, який виконує роль найвідомішого шпигуна світу. Йому наслідують, вибираючи ідеальний костюм, Топові бренди випускають аксесуари та одяг, які можуть належати Джеймсу Бонду. І все це - чимала заслуга Деніела Крейга, який зробив Бонда ближче до глядача.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK