Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Джеймс Бонд їздив на різних автомобілях, але практично всі вони – суперкари, ім'я яким – розкіш та круті вдосконалення.

Поява якогось автомобіля в кадрі фільму завжди чітко продумана та запланована. Буває, що авто просто підбирають під фільм, а буває, що розробляють спеціально. Наприклад, неможливо уявити агента 007 на автомобілі з мас-маркету, а Бетмена - на малолітражці.

Автомобілі культового героя кінематографа – спеціального агента Джеймса Бонда завжди відрізнялися від будь-яких інших. Автор книжкової серії Флемінг приділяв особливу увагу деталям та предметам побуту Бонда, навіть автомобілям. Щоправда, на відміну від кінематографа, у книгах Бонд їздив лише на Bentley. У фільмах агент 007 використовував розкішні Aston Martin, Toyota, BMW і цілком середньостатичний Citroen. Однак мова зараз - про ті автомобілі Бонда, за якими не проти пополювати колекціонерам - адже, крім участі у фільмах, деякі з авто дійсно унікальні.

Aston Martin DB5

Сріблястий автомобіль Бонда з фільму "Голдфінгер" став символом "бондіани", який визначив на роки вперед стиль авто спецагента: спорткар світлого кольору (сріблястий переважно), прокачаний усілякими штуковинами на кшталт димової завіси, кулеметів у крилах або катапульти.

Aston Martin DB5

Aston Martin DB5

Pinterest

Цей автомобіль використовувався для прологу фільму "Кульова блискавка", а у фільмах "Золоте око", "Завтра ніколи не помре" і "І цілого світу мало" - це вже практично особистий автомобіль Джеймса Бонда.

Читайте також: Найкрасивіший автомобіль року: Aston Martin Vanquish Zagato

Серед удосконалень Aston Martin DB5 для 1960-х років було безліч різних революційних примочок: барабан, що обертається з номерними знаками різних країн, броньовані вікна, монітор стеження на приладовій панелі з дальністю дії 150 миль, спеціальна висувна фреза для розрізання коліс автомобілів, крісло з катапультою, кулемети в крилах, димова завіса, кормовий куленепробивний щиток і розбризкувач олії.

Toyota 2000 GT

У фільмі "Живеш тільки двічі" з'явилася Toyota, яка виходила за межі розуміння того часу: перший японський кабріолет Toyota 2000GT сприймався як фантазія, не інакше.

Щоправда, не Джеймс Бонд водив це "диво на колесах", а його подруга - японська агентеса Акі. Та й особливих наворотів автомобіль не мав - тільки телеприймач Sony в салоні для зв'язку з головою японської розвідки. Але зовнішній вигляд та внутрішня "начинка" автомобіля зробила його культом для колекціонерів.

Toyota 2000 GT

Toyota 2000 GT

Pinterest

Головна відмінність авто Бонда від серійного авто Toyota 2000GT була у відсутності даху. Вся річ у тому, що машина була надто низькою, а актор Шон Коннері – надто високим. Тоді й було ухвалено рішення про переробку машини в кабріолет.

Нещодавно, до речі, схожий автомобіль було продано на аукціоні Sotheby's за нечувані гроші - $665,000.

Ford Mustang Mach 1

Американський автопром був представлений у фільмі "Діаманти назавжди", де Бонд і Тіффані Кейс ганяють Лас-Вегасом, намагаючись сховатися від влади, а їх переслідувачі розбивають авто, намагаючись їх дістати.

Звичайно, Бонд запам'ятався всім на червоному "мустангу", продемонструвавши місцевому шерифу англійський стиль їзди, заїхавши на правих колесах у вузький провулок, а вже виїхавши на лівих.

Ford Mustang Mach 1

Ford Mustang Mach 1

Pinterest

До речі, це останній "бондмобіль" актора Шона Коннері. Далі вже інші актори вправлялися у керуванні ексклюзивними "залізними конями".

Lotus Esprit Turbo

Бонд-Мур запам'ятався одним із автомобілів "на всі випадки життя". У фільмі "Шпигун, який мене любив" машина оснащена ракетами класу "земля-повітря", торпедами, масляно-димовою завісою, перископом та бронею. Крім того, при необхідності автомобіль запросто перетворювався на підводний човен.

Lotus Esprit Turbo

Lotus Esprit Turbo

Pinterest

Великим недоліком цих авто стала протиугінна система - сигналізація у фільмі "Тільки для Ваших очей" спрацьовувала один раз, але напевно. Викрадача буквально розносило на частини. Разом із авто.

BMW Z3, BMW 750iL, BMW Z8

Відразу три BMW з'являються у фільмах про Джеймса Бонда. Перший - Z3 - став транспортом Бонда після гонки на Aston Martin DB5 та невеликої екскурсії Санкт-Петербургом на танку Т-80. "Беха", природно, була адаптована під потреби спецагента - кулемети, катапульта, радар і "стінгери" - в наявності.

Стрічка "Завтра не помре ніколи" стала тріумфом для BMW 750iL. Баварці забезпечили автомобіль усім, чим могли: ракетами і шипами, покришками, що самогерметизуються, дводисковою пилкою і навіть пультом управління у вигляді телефону Ericsson.

BMW 750iL

BMW 750iL

Pinterest

Ну а "третє пришестя" баварців сталося у фільмі "І цілого світу мало". Щоправда, автомобіль не встояв проти циркулярних пилок, незважаючи на титанову броню.

Aston Martin V12 Vanquish

Читайте також: Легенда повертається: Aston Martin поставить на конвеєр авто Бонда

І знову Aston Martin повернувся, причому в такій комплектації, що мало не здасться: два самонавідні кулемети для стрільби по рухомим цілям, радар, ракети, катапульта і найголовніше - рідкокристалічне покриття, що робить проекцію картинки навколишнього середовища на поверхню, дозволяючи автомобілю залишатися невидимим.

Aston Martin V12 Vanquish

Aston Martin V12 Vanquish

Pinterest

Коротше, справжній автомобіль агента 007, яким, щоправда, він володів лише у стрічці "Помри, але не зараз".

Aston Martin DBS

В головній ролі вже знімався Деніел Крейг, а Aston Martin так само незмінно служив спецагенту. Різні модифікації, суперкари, але найбільше запам'ятався DBS з фільму "Казино Рояль".

Цей спорткар легко досягає швидкості 320 км/год, але по оснащенню істотно відстає від своїх попередників.

Aston Martin DBS

Aston Martin DBS

Pinterest

Читайте також: Представлено перший електрокар Aston Martin. На ньому їздитиме Джеймс Бонд

В даний час Джеймс Бонд піддався загальної екологічності і в новому фільмі їздитиме на електромобілі. Теж Aston Martin, але вже не те: автомобіль Бонда все ж таки, на нашу думку, повинен бути потужним, швидким і мати купу додаткових опцій, які навряд чи в звичайному житті стануть у нагоді.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK