Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Нове обмеження вже не сподобалося підліткам, оскільки передбачає заміну смартфонів на кнопкові телефони.

У комуні Сена-Порт у Франції ухвалено законопроект, який забороняє використання смартфонів у громадських місцях, повідомляє The Guardian.

Якщо відповідати на дзвінки перебуваючи на вулиці все ще можна, то з кимось переписуватись чи демонстративно перегортати стрічки соцмереж вже заборонено.

"Адміністрація комуни вважає, що таке обмеження піде мешканцям на користь. Тепер у кафе чи ресторанах люди спілкуватимуться один з одним, а не витрачатимуть час на соціальні мережі", - зазначає видання.

Крім того, введено ряд оригінальних заходів, які мають захистити від смартфонів також і підростаюче покоління. Батьки можуть підписати угоду про заборону використання смартфона дитиною віком до 15 років. Натомість дитина отримає простий, але функціональний телефон кнопки. Його надасть адміністрація комуни.

"Дехто каже, що це зазіхання на свободи, але я так не думаю. Йдеться про підвищення поінформованості про вплив телефонів на наше життя. Багато дітей та дорослих сп'яніли екранами - навіть немовлята в колясках гортають телефони", - прокоментував нововведення 34-річний житель. Сена-Порт.

Unsplash



За ухвалення закону проголосували лише 20% від загальної кількості виборців комуни, і здебільшого це були люди старшого віку, а ось молодь була категорично проти.

Але оскільки на найвищому законодавчому рівні Франції заборони на використання смартфонів у громадських місцях немає, то ініціатива комуни Сена-Порт має для її мешканців лише рекомендаційний характер.

Проте до неї вже з цікавістю придивляються і в інших французьких регіонах.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK