Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Дослідження показало, що збільшення площі зелених насаджень впливає на старіння клітин.

Дослідження, опубліковане у науковому журналі Science of the Total Environment стверджує, що жителі зелених районів старіють повільніше, ніж ті, хто живе у міських "бетонних джунглях".

Вчені вимірювали довжину теломіри, захисного ковпачка на кінцях ДНК, щоб визначити швидкість старіння людей, які мешкають у різних місцях. Чим довша теломіра, тим людина почувається і вигладає молодішою.

Дослідники вивчили медичні записи та відповіді більш ніж 7800 осіб, які взяли участь у національному опитуванні Центрів по контролю та профілактики захворювань у період з 1999 по 2002 рік. Вони також зіставили цю інформацію з даними перепису населення з метою оцінки кількості зелених насаджень у районі проживання кожного учасника дослідження.

В результаті вчені виявили, що чим зеленіший район, у якому живе людина, тим повільніше старіють його клітини. Якщо збільшувати кількість зелених насаджень, то на кожні 5% такого збільшення, старіння клітин знижується на 1%.

У той же час вчені попереджають, що це не основний фактор довголіття – потрібно до всього правильно харчуватися та вести активний здоровий спосіб життя.

 

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK