Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Британські експерти дали рекомендації як зробити свій сон влітку комфортним

Жарко. Дуже. Нещодавно навіть агентство охорони здоров’я Великобританії підвищило з III до IV рівня попередження про небезпеку для здоров’я у спеку. Це означає, що «хвороба та смерть можуть виникнути навіть серед здорових людей, а не лише в групах високого ризику»

В таку спеку, а особливо в місцях з високою вологістю нормально висипатись важче, ніж будь-де і коли. Що ми можемо зробити, аби залишатися в безпеці та комфортно відпочивати в ці спекотні літні ночі? Відповіді на це дають британські експерти.

1. Підготуй спальню

«Тримай вікна та штори закритими протягом дня. Це зупинить надходження тепла та знизить температуру у кімнаті», — стверджує Стів Рейд, генеральний директор бренду високотехнологічного сну SIMBA. «Як тільки сонце зайде і температура впаде, відкрий їх знову, щоб подув трохи прохолодніший вітерець».

2. Спи в білизні із бавовни

Любиш спати в піжамі — переконайся, що вона із натуральних тканин.

«Те, що одягаєш в ліжко, дуже сильно впливає на те, наскільки добре ти спиш», — каже Рейд. — Найкращим вибором є бавовняна піжама вільного крою з добре вентильованої тканини. Уникай синтетичних матеріалів, які будуть прилипати до тіла вночі. Бавовна має властивості поглинати вологу, що допоможе тілу краще відпочивати вночі, а тобі — нормально висипатись».

Читайте також: Живительная влага: как правильно пить воду летом

3. Літня ковдра

Або бавовняне простирадло. Саме вони убережуть тебе від серйозного перегріву в літню спеку.

«Закутуватися влітку в товсту ковдру некорисно, — впевнений доктор Іршаад Ебрагім, вчений із Phenergan Night Time. — Перейди на більш легкий одяг або взагалі відмовся від нього і спи під простирадлом. Найкращий варіант — повітропроникна постільна білизна. Тому вибирай льон, бамбук або бавовну як більш доступний варіант».

4. Заморозь постільну білизну

Якщо тобі пощастило мати велику морозильну камеру, то з її допомогою заздалегідь підготуй простирадло, щоб підтримувати низьку температуру.

«Поклади постіль у морозилку перед тим, як її постелити, тоді в ліжку буде прохолодно, — пропонує доктор Ебрагім. — Існує також спеціальна постільна білизна. Наприклад, подушки з гречки або води, які допомагають відводити тепло від тіла».

«В крайньому випадку — вологі рушники: вони також можуть забезпечити тимчасове полегшення на кілька годин. Зокрема якщо їх обернути навколо ніг. Але краще уникати цього, якщо твоя кімната погано провітрюється або в ній дуже висока вологість».

5. Вимкни всі електронні пристрої

Гігієна сну є важливою, і тому використання спальні з електричними пристроями може вплинути на якість твого відпочинку. «Від’єднай або взагалі вимкни будь-які непотрібні електричні пристрої, оскільки вони можуть виділяти багато тепла. Лідери в списку — телевізори та ноутбуки, і навіть лампочки, — каже доктор Ебрагім. — Здається, дрібниці. Але в купі вони можуть створювати великі перепони для комфортного відпочинку».

6. Придбай настільний вентилятор

Якщо відкривати вікна неможна, тоді придбай невеликий вентилятор, що охолоджуватиме тебе вночі. А ще такі девайси мають несподіваний ефект для покращення сну. «Доведено: білий шум вентилятора, що крутиться, допомагає заснути», — запевняє доктор Ебрагім.

Читайте також: Секс-сон: почему снятся эротические сновидения и что они означают?

7. Зроби свій власний домашній кондиціонер

Вижми максимум з вентилятора: зроби свій власний домашній кондиціонер. «Поклади трохи льоду в неглибоке деко, миску або таз, і постав це перед вентилятором, — каже Рейд. — Коли лід починає танути, вітерець вбирає вологу і розсіює по кімнаті охолоджуючий туман».

8. Охолоджуючий туман

Якщо реалізувати вище описані приклади підготовки спальні складно, спробуй наступне: розбризкувати воду на обличчя та кінцівки перед сном. «Це діє так само, як потовиділення, адже через випаровування відбувається охолодження тіла», — впевнений доктор Ебрагім.

9. Спи сам

Якщо вночі під час сну ти зі своєю другою половинкою виділяєш стільки тепла, що можна кип’ятити чайник, то подумайте про окремі кімнати на час спеки.

«По-перше, ви будете більше крутитись і частіше прокидатись. По-друге, додаткове тепло тіла може перешкоджати засинати в літні місяці, — каже Ніл Робінсон, керівник відділу сну Sealy UK. — Сон в окремих ліжках також означає, що ви можете витягнутися, а не згортатися калачиком, що теж допомагає відводити тепло від тіла».

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK