Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

У всесвітній день боротьби з алкоголізмом публікуємо рейтинг дивних законів проти алкоголю, список яких не зайве мати у закордонному турне

Якщо хтось не знав, антиалкогольні кампанії вигадали зовсім не в ненависному багатьом СРСР. Горбачов та Андропов виявилися лише плагіаторами ініціатив, реалізованих раніше в інших країнах.

 

Нам іноді здається, що у світі майже не лишилося місць, де можна відтягнутися по-справжньому! Хоча не все так однозначно. Наприклад, в нашій країні такі обмеження – тимчасові (в усіх значеннях цього слова). У Німеччині лише сьогодні закінчується Октоберфест. І це може здатися символічним...

 

У Всесвітній день тверезості та боротьби з алкоголізмом, який відзначають 3 жовтня, ми публікуємо діючі сьогодні дивні закони проти пияцтва. Здається, найбільша їхня кількість діє в США – 16 заборон. Але є такі й у Європі, і навіть Азії.

 

Отже:

21. У штаті Колорадо заборонено їхати на коні у п'яному вигляді.

20. У Массачусетсі заборонено комп'ютерну гру Happy Hour - за ідеалізацію спиртних напоїв і п'яниць.

19. У штаті Мічиган заборонено подавати алкоголь на Різдво.

18. В Алабамі заборонено продаж спиртних напоїв по телефону, за допомогою факсу та електронної пошти.

17. У Техасі заборонено енциклопедію Britannica – за те, що в ній містяться рецепти домашнього приготування дрінків «під градусом».

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Пий з розумом: 10 міфів про алкоголь

16. У місті Ньяла (штат Невада) ти не зможеш випити, якщо перебуваєш у компанії з трьох і більше товаришів по чарці.

15. Законодавство штату Вайомінг забороняє жінкам, які вирішили випити, наближатися до стійки бару на п'ять кроків.

14. Якщо ти житель Міссурі молодший за 21 рік, варто звернути увагу, чи немає у твоєму пакеті для сміття хоча б порожньої пляшки з-під алкоголю. Тут це вже доказ, і порушник закону обов'язково буде покараний.

13. У Ле-Форс (штат Техас), навіть незважаючи на спеку, краще не робити відразу три ковтки прохолодного пива – незаконно!

12. Трохи історії. За часів давньовавилонського царя Хаммурапі власники питних закладів, запідозрені в тому, що розбавляють пиво водою, засуджувалися до втоплення в бочці свого фальсифікованого продукту.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Названо найпитущішу націю у світі

11. У Болгарії до виправних робіт засуджується кожен, хто сяде за кермо транспортного засобу у стані наркотичного чи алкогольного сп'яніння.

10. Жорсткіше поводяться з п'яними водіями в Сальвадорі. Там порушник закону може бути засуджений навіть до страти через розстріл! Пам'ятай про це!

9. У штаті Айова закон забороняє чоловікам під шафе лягати в ліжко з коханою жінкою.

8. У Малайзії спійманий на місці злочину п'яний автоводій впевнено йде у в'язницю, а якщо він ще й одружений, то туди ж прямує і його дружина.

7. У Шотландії пияцтво власників корів не допускається. На те є спеціальний закон.

6. У Фербенксі (штат Аляска) абсолютно незаконно пригощати віскі... американського лося. Цікаво, як це може виглядати у житті?

ЧИТАЙ ТАКОЖ: ТОП-11 незвичайних марок горілки

5. У Пенсільванії чоловік не має права купувати алкоголь без письмової згоди дружини. Скільки-скільки в Пенсільванії холостяків?

4. У Сент-Луїсі (штат Міссурі) не можна сидіти на дорожньому бордюрі та водночас пити пиво з відра. Цікаво…

3. У штаті Огайо у громадян безперечно будуть неприємності з владою, якщо вони тільки надумають зпоювати… риб! Дуже вірний та практичний закон, нічого не скажеш.

2. Штат Небраска. Тут заборонено продавати в барі пиво, якщо в цей момент на кухні у бармена вариться суп.

1. І знову Небраска. Місцевий закон не дозволяє продавати спиртне водієві авто до того моменту, поки цей водій не втратить свідомість.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Коктейль Америки №1: Сазерак

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK