Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Якщо ти купив машину, це далеко не фініш: тобі доведеться дізнатися, як правильно поводитися за кермом і що таке етикет на дорозі

Який солдат не мріє стати генералом? Який хлопець не мріє про машину? Багато хто вже обзавівся персональними залізними кіньми і підкорюють дороги. Але печалі, які часто-густо застають нас на проїжджих частинах, м'яко кажучи, залишають бажати кращого.

В чому причина? Ти ж культурний та ввічливий водій. Не хамиш, не підрізаєш, а все одно зустрічаєш невдоволення та критику інших учасників дорожнього руху. Друже, це все – етикет на дорозі. Чоловічий онлайн-журнал MPORT озвучить пару порад автомобільного спілкування, завдяки яким ти впевненіше зможеш почуватися на дорозі та розуміти інших водіїв, і те, чого вони від тебе хочуть.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як правильно вибрати попутника в дорогу

Дуля

Якщо тобі показали дулю, це не означає, що водій напрошується отримати в око. Хоча, потрапивши в таку ситуацію, важко не відповісти тим самим. Або хоча б сказати людині, хто він такий і куди йому йти. Насправді це означає, що в тебе у колесах щось застрягло чи інша несправність. Можеш проявити творчий підхід і відповісти йому таким же дулю на знак подяки. Як він трактуватиме таку відповідь – справа його фантазії. Для тебе головне – етикет на дорозі.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Як не захворіти в дорозі: ТОП-5 порад

Дальнє світло

Не дуже приємно, коли тобі просто в обличчя світять далеко. Пам'ятай про це, коли вмикаєш свій. Часто саме така ілюмінація стає причиною багатьох як аварій, так і мордобоїв на дорозі. Виїжджаєш ти з далеким світлом на дорогу, а там такий самий електрик. Добре, якщо він досвідчений, пригальмує, пропустить, і з кінцями. А якщо ні, і ви обидва один одного засліпите? Тоді й етикет на дорозі не допоможе.

ДДР

Для автомобілістів, що ще не відбулися, це розшиврофується як - дай дорогу дурню. Стосується не лише дороги, а й життя загалом. Ти – досвідчений хлопець, який не поспішає і завжди встигне. Якщо бачиш, що перед тобою мчить олень, що стрибає туди-сюди по рядах, вискакує на зустрічку і блимає фарами - поступися. Ціліше будеш.

Сигнали фарами

Не порушувати спокій, дотримуючись етикету на дорозі, тобі допоможуть фари. У такий спосіб водії часто спілкуються. Коли раз підморгують далеким світлом – це означає, що тебе пропускають уперед. Кілька таких підморгування - дай дорогу позаду. Якщо зустрічні машини моргають, значить зменш швидкість - попереду на порушників полює поліція. Коротке моргання аварійкою – прохання пробачити чи бажання подякувати. У вантажівок та автобусів теж своя манера спілкування. Якщо увімкнув лівий поворот (на заміській трасі) – значить забороняє обганяти. Правий – навпаки: обгін дозволено.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Візьми в дорогу MINI-сумку

Звукові сигнали:

Етикет на дорозі підтримується гудком. Вмій правильно сигналити, щоб зрозуміло викладати думки, і причому не порушувати загальний спокій. Короткий сигнал – знак подяки або прохання звернути увагу на того, хто їде поруч. Довгий гудок – сумніший. Це як на тебе хтось репетує за некоректний поворот або інше порушення. Будь уважний.

ЧИТАЙ ТАКОЖ: Названо 5 чоловічих дурниць за кермом

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK