Мова сайту:

Що шукають користувачі:

CексФітнесСтосункиСтильАвто

Не знаєш, чим себе побалувати ввечері в барі? Спробуй міцний спиртной напій, який має экзотичну назву Куантро

Куантро (від франц. Cointreau) - французький міцний спиртний напій, прозорий лікер з квітково-фруктовим ароматом на основі поєднання солодкого і гіркого цитрусу.

Хоча спиртне називається лікером, його міцність — 40%. Тому ефект нічим не поступається горілці. Якщо зважишся вшановувати Куантро сьогодні ввечері в барі, дізнайся про нього кілька цікавих фактів.

Читай також: Наука пияцтва: ТОП-6 секретів про спиртне

Історія

Назвою напій завдячує своєму розробнику - Едуарду Куантро, дата народження спиртного - 1875. Один з головних інгредієнтів - апельсини. Але не простий, а з антильських островів. Ще один нюанс – пляшка винятково квадратної форми.

Технологія виробництва

На завод в Анжері надходить висушена цедра апельсинів: гірких з антильських островів, солодких з Бразилії, Іспанії та Південної Франції. Цедру протягом кількох днів настоюють на звичайному спирті, отриманому дистиляцією зернових бурякових продуктів. Настійка, що утвориласяся, двічі дистилюється в старовинних мідних перегінних кубах, після чого міцність і смак дистиляту (за допомогою джерельної води та цукрового сиропу) доводиться до стандартів Куантро.

Смак

Читай також: Як стати розумнішим: допоможе склянка-друга

Куантро поєднує смак гірких та солодких апельсинів. Гіркі апельсини збирають ще незрілими, коли їхня шкірка має найвищий вміст ефірної олії. Цедру знімають вручну, відокремлюючи внутрішню білу частину, і висушують її на сонці (деякі солодкі сорти апельсинів, отримані з Іспанії та Бразилії використовують у свіжому вигляді).

Вживання

Куантро використовують:

  • в чистому вигляді;
  • з льодом;
  • у міксах із безалкогольними напоями;
  • у складі багатьох популярних алкогольних коктейлів.

Читай також: Як правильно пити алкоголь: 10 золотих правил

Цікавий факт: якщо Куантро налити у склянку із льодом, лікер спочатку стане каламутно-білим, а потім знову прозорим. Так відбувається тому, що в ньому міститься багато ефірних олій.

Це цікаво

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK